Carrièrewisselingen bij Tilburg Law school, Houthoff Buruma, Legaltree

Delen:

Afgelopen vrijdag verscheen de maart-editie van Mr. Magazine. Hieronder een overzicht van de carrièrewisselingen die nog niet eerder online bij deze rubriek waren vermeld.

De Universiteit van Tilburg heeft Mijke Houwerzijl benoemd tot hoogleraar arbeidsrecht bij de Tilburg Law school. Zij volgt hoogleraar Antoine Jacobs op. Houwerzijl is tevens bijzonder hoogleraar Europees en rechtsvergelijkend arbeidsrecht aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Met ingang van 1 januari heeft Houthoff Buruma Vincent Affourtit benoemd tot advocaat-partner. Affourtit is sinds oktober 2000 verbonden aan Houthoff Buruma. Hij maakt deel uit van de praktijkgroep Dispute Resolution en geeft leiding aan het team financieel en economisch publiekrecht. Vincent adviseert en procedeert over toezicht en sancties, verdeling van schaarse publieke rechten en over zaken op het grensvlak van het publiek- en het privaatrecht.

Carolien van Weering, Eunice Bruyninckx en Olga van Beijeren, afkomstig respectievelijk van AKD en ABN AMRO versterken als partners het al bestaande team van advocaten van Legaltree. Van Weering is sinds 1 september als partner verbonden aan Legaltree en maakt deel uit van de sectie aansprakelijkheids- en verzekeringsrecht. Bruyninckx en Van Beijeren vormen de arbeidsrechtsectie van Legaltree. Beiden hebben ieder meer dan 10 jaar ervaring in het arbeidsrecht.

Sjef Bartels (37) is sinds november vorig jaar als advocaat/partner verbonden aan Cleber in Amsterdam. Hij legt zich toe op de ondernemingsrecht- en financieringspraktijk en is tevens curator. Zijn praktijk richt zich met name op het adviseren bij overnames, herstructureringen en financieringen. Hij werkte hiervoor onder andere bij NautaDutilh, waarvan enkele jaren voor het kantoor te Londen.

Joost Fanoy versterkt per 1 februari als senior medewerker de Praktijkgroep Mededinging & Aanbesteding van BarentsKrans. Fanoy heeft zich de afgelopen jaren gespecialiseerd in het Europese recht in algemene zin en met name in het Europese en Nederlandse mededingingsrecht, aanbestedingsrecht en staatssteunrecht. De afgelopen jaren heeft Fanoy diverse artikelen gepubliceerd en werkt hij mee aan het losbladige Praktijkboek Mededingingswet. Hij is docent bij de Academie voor Overheidsjuristen en het Instituut voor Juridische Opleidingen.

Thea Vlot (46) is toegetreden tot de maatschap De Nerée Tuinman & Van Woensel Advocaten. Zij was voorheen onder meer werkzaam bij Van Doorne en is sinds 2007 zelfstandig gevestigd advocaat en gespecialiseerd in het arbeidsrecht en het medezeggenschapsrecht.

Pieter van Rijsbergen (42) is in dienst getreden bij Holland Van Gijzen Advocaten en Notarissen in Amsterdam. Hiervoor was hij werkzaam als fiscaal juridisch adviseur bij een verzekeraar en de afgelopen acht jaar als senior pensioenjurist bij een grote internationaal werkende consultancy organisatie.

Casper Jones, kandidaat-notaris, is benoemd tot partner van Velhuizen Beens Van de Castel notarissen. Sinds 2007 is hij verbonden aan dit kantoor.

Rajaa El-Hankari is per 1 februari als advocaat in dienst getreden bij Mensonides Meuleman advocaten te Amsterdam. Hiervoor was zij als advocaat werkzaam bij OMVR Advocaten. El-Hankari is gespecialiseerd in het ondernemingsrecht, met een focus op de bankprocespraktijk.

Daan Folgering is per 1 februari overgestapt als partner naar advocatenkantoor Legal experience. Folgering gaat zich bij Legal experience bezighouden met zijn specialisme, de procespraktijk. Voor zijn overstap naar Legal experience was Folgering partner bij Banning advocaten.

Per 1 januari is Pieter Huitema (33) benoemd tot partner bij De Haan Advocaten & Notarissen in Groningen. Pieter is vanaf 2005 verbonden als advocaat aan dit kantoor en heeft zich gespecialiseerd in verschillende aspecten van het vastgoed, met name het huurrecht en projectontwikkeling. Tot zijn cliënten behoren woningcorporaties, vastgoedbeleggers, aannemers en projectontwikkelaars.

Esther Glerum-van Aalst leidt het advocatenkantoor Kneppelhout & Korthals. Ze volgt Jan Kneppelhout op die met pensioen ging.

Tilburg University heeft Hans Gribnau benoemd tot hoogleraar belastingrecht, in het bijzonder methodologie van belastingrecht. Gribnau volgt Richard Happé op, die met emeritaat is gegaan. Gribnau is gespecialiseerd in onder meer formeel belastingrecht, fiscale ethiek en rechtsbeginselen in het belastingrecht.

Per 1 maart heeft Rutger Sark (47) zich als vennoot aangesloten bij DAAN Advocatuur & Notariaat, gevestigd te Arnhem. Hij is als advocaat gespecialiseerd in het ondernemingsrecht, met als bijzondere focus: de automotivebranche. Hij komt van De Kempenaer Advocaten N.V. alwaar hij partner was.

Matthijs van Rozen (37) heeft via het ministerie van justitie het Koninklijk Besluit ontvangen, waarbij hij benoemd is tot notaris in Enschede. Matthijs is werkzaam binnen de praktijkgroep Ondernemingsrecht van KienhuisHoving advocaten en notarissen.

Marcel Kikkert is per 1 januari in dienst getreden bij Vallenduuk advocaten. Hij is daarmee de achtste advocaat binnen het kantoor. Op 22 februari werd hij officieel beëdigd. Daarvoor werkte hij, onder andere bij de wrakingskamer, vijf jaar als griffier strafrecht.

Wilt u ook een carrièrestap melden? Klik hier.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven