Carrièrewisselingen bij VMW Taxand, Houthoff Buruma, CMS Derks Star Busmann

Delen:

Rond de jaarwisseling is het altijd druk met carrièrewisselingen. Ook dit jaar beginnen we weer met een overzicht van enkele benoemingen en wisselingen per januari 2012.

Op 1 december 2011 heeft advocatenkantoor Berden zich gevestigd in het centrum van Reuver aan de Pastoor Vranckenlaan 2, in het monumentale (voormalig) Heilige Hart Klooster. Het advocatenkantoor wordt geleid door de in Reuver woonachtige advocaat mr. B.C.J. (Björn) Berden. Berden: “Na negen jaar en twee maanden bij een middelgroot advocatenkantoor in Roermond te hebben gewerkt als advocaat-medewerker, was ik klaar om als zelfstandig ondernemer terug te keren naar mijn roots. Sinds 01 december 2011 ben ik mijn eigen advocatenkantoor gestart in Reuver, een toeristische plaats gelegen aan de Maas tussen Venlo en Roermond. Mijn kantoor is gevestigd in een monumentaal voormalig klooster. Ik richt mij op de algemene civiele rechtspraktijk en ben als lid van de Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Nederland specialist arbeidsrecht.”

Per 1 december 2011 is Lisa Bongaarts in dienst getreden als fiscaal advocaat bij VMW Taxand. Lisa is haar carrière in 2006 begonnen bij Baker & McKenzie te Amsterdam waar zij werkzaam was als advocaat binnen de afdeling Indirect Tax. In 2010 is zij overgestapt naar KPMG Meijburg & Co alwaar zij eveneens werkzaam was op het gebied van btw. Bij VMW Taxand zal Lisa haar carrière in de fiscale advocatuur voortzetten als fiscaal procesrecht- en btw-specialist. Zij zal zich met name richten op het voeren van / advieswerkzaamheden rond fiscale procedures en btw-advisering. Binnen de btw is Lisa gespecialiseerd in European (re-)structuring projecten, M&A projecten (met name private equity) en supply chain management.
Eveneens is per 1 december 2011 Olaf Smits in dienst getreden. Olaf komt de fiscale praktijkgroep versterken als Transfer Pricing Specialist. Olaf is zijn carrière bij PricewaterhouseCoopers gestart in 2004. In 2008 is Olaf begonnen bij Hewlett-Packard. Hier was hij Senior Transfer Pricing Analyst en verantwoordelijk voor de transfer pricing zaken met betrekking tot Hewlett-Packard’s IT outsouring business in Europa. Bij VMW Taxand zal Olaf mede het transfer pricing team gaan opzetten. Hij zal zich daarnaast onder andere gaan richten op advies- en implementatie werkzaamheden voor multinationals ten aanzien van supply chain en interne financieringen.

Met ingang van 1 januari 2012 komt een einde aan de bestuurstermijn van Philippe Creijghton bij Houthoff Buruma. Hij wordt opgevolgd door Walter van Overbeek die samen met Johan Rijlaarsdam leiding zal geven aan het kantoor.
Walter is partner in de internationale Corporate praktijk van Houthoff Buruma en hij is hoofd van de Automotive Industry Group.
Met de benoeming van Walter van Overbeek is de bestuurswisseling afgerond. Johan Rijlaarsdam volgde eerder dit jaar Eddie Meijer op.

Helen Maatjes is per 1 januari 2012 benoemd tot partner bij Intellectueel Eigendom Advocaten. Helen Maatjes is al meer dan zes jaar als advocaat verbonden aan Intellectueel Eigendom Advocaten en staat bekend als een zeer gedreven en kundig advocate.

Per 1 januari 2012 is Femke Stroucken benoemd tot notaris ter standplaats Amsterdam en tevens benoemd tot partner bij CMS Derks Star Busmann.
Femke Stroucken (1978), is sinds 2005 werkzaam als kandidaat-notaris, per 1 januari 2012 als notaris en partner, binnen de praktijkgroep Corporate Real Estate van CMS Derks Star Busmann. Zij is gespecialiseerd in commerciële (internationale) vastgoedtransacties, vastgoedfondsen (aan- en verkoop en herstructurering), vastgoedfinanciering en complexe appartementsplitsingen. Tot haar cliënten behoren nationale en internationale beleggers en banken, projectontwikkelaars en overheidsinstanties. In 2010 heeft zij de post doctorale specialisatieopleiding Onroerend Goed (Grotius) afgerond.

Dijkstra Voermans versterkt haar fusie- en overnamepraktijk in Utrecht en Rotterdam met een tweetal ervaren advocaten. Sinds enkele maanden wordt de Utrechtse vestiging, aangestuurd door Els in ‘t Veld en bestaand uit 4 advocaten,versterkt door Marijke ten Brink (1982). Per 1 januari 2012 is het team van de Rotterdamse vestiging, dat naast partner Risto Larsson uit 3 advocaten bestaat, versterkt met de komst van Sander van Harmelen (1976).
Marijke ten Brink zal zich voornamelijk bezig houden met advisering rondom en begeleiding van fusies en overnames. Sander van Harmelen zal zich met name bezighouden met het begeleiden van fusies en overnames, joint venture en private equity transacties. Daarnaast heeft hij specifieke expertise op het gebied van financiering en zekerheden en sale- en leaseback projecten.

Baker & McKenzie heeft Laura Rietvelt per 1 januari 2012 benoemd tot legal director binnen de praktijkgroep Corporate Structures. Zij is sinds 2004 als kandidaat-notaris verbonden aan Baker & McKenzie.
Laura Rietvelt is gespecialiseerd in het begeleiden van nationale en grensoverschrijdende fusies en overnames, financieringen en herstructureringen evenals het opzetten van vennootschappen, joint ventures en andere samenwerkingsverbanden.

Per 1 januari 2012 is Joost Hoekstra (1979) benoemd als partner bij Straatman Koster Advocaten. Joost is gespecialiseerd in projectontwikkeling, grondverwerving (waaronder onteigening), omgevingsrecht (waaronder de Grondexploitatiewet) en bodemverontreiniging.

Koen Hemmes (40) is per 1 januari 2012 toegetreden tot de directie van Legal People Executive Search Consultancy. Hemmes is sinds 2006 werkzaam bij het bureau dat zich exclusief toelegt op de search en selectie van juristen voor vaste en interim posities.

Roderick Nieuwmeyer (1982) is sinds 1 januari 2012 als advocaat werkzaam binnen de praktijkgroep Mededingingsrecht & EU van CMS Derks Star Busmann. Hij opereert vanuit het CMS EU Law Office in Brussel. Roderick beschikt over brede kennis van het Europese recht en is gespecialiseerd in het mededingingsrecht. Hij adviseert onder meer op het gebied van concentratiecontrole, distributiepraktijken en kartelprocedures.

Bij Koninklijk Besluit van 5 oktober 2011 is per 1 januari 2012 mr. B. Bookelmann benoemd tot notaris te Nijmegen. Bas Bookelmann was reeds werkzaam als kandidaat-notaris bij Dirkzwager en is de opvolger van de per 1 juli 2011 gedefungeerde notaris mr. F. (Frans) Prick.

Wilt u ook een carrièrestap melden? Klik hier.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven