Carrièrewisselingen bij Wijn en Stael advocaten, DVDW Advocaten

Delen:

Hieronder leest u weer een overzicht van carrièrewisselingen die nog niet eerder online bij deze rubriek waren vermeld en die in de afgelopen weken op de webredactie zijn binnengekomen.

Thijs van Zanten (1978) treedt per 1 februari 2013 in dienst bij Wijn en Stael advocaten te Utrecht. Hij werkte van 2005 tot 2013 bij NautaDutilh op de sectie financial litigation in Amsterdam. Naast zijn praktijk schreef Van Zanten een proefschrift over de overeenkomst in het insolventierecht, waarop hij recentelijk aan de Rijksuniversiteit Groningen promoveerde. Thijs van Zanten is gespecialiseerd in het bankrecht, in het bijzonder het beslag- en executierecht en het insolventierecht, en gaat bij Wijn en Stael de insolventiepraktijk versterken.

LINK Advocaten is een nieuw nichekantoor op het gebied van het personen- en familierecht met twee vestigingen. De vestiging Amsterdam staat onder leiding van Alexandra Morot en Chantal van Baalen-van IJzendoorn. Alexander Leuftink leidt de vestiging Amersfoort. Onze strategische keuze voor vestigingen in Amsterdam en Amersfoort maakt het mogelijk om cliënten in heel Nederland te bedienen. LINK Advocaten richt zich op particulieren, ondernemers, zelfstandige beroepsuitoefenaars en expats.

Jurist en consultant Nesbit West is eind 2012 samen met een aantal partners Ownership Capital gestart, een nieuwe Nederlandse vermogensbeheerder. West was eerder werkzaam bij onder meer PGGM, ABN AMRO en Loyens & Loeff.

Met ingang van 1 januari 2013 is Esther Kommer als senior advocaat medewerker in dienst getreden bij DVDW Advocaten. Zij versterkt de sectie Insolventie en Herstructurering op de vestiging in Rotterdam. Esther wordt regelmatig benoemd in surseances en faillissementen en zij heeft daarnaast ruime ervaring met het Ondernemingsrecht in brede zin.

Advocaat Ernst Bulthuis is per 1 februari toegetreden als partner tot ROHE advocaten. “Deze overstap bevestigt mijn inmiddels volwassen praktijk internationaal handelsrecht, vervoersrecht en zeerecht, en vanaf nu als ondernemer. Het komt tevens tegemoet aan de wens om in iets kleinere specialistische setting te kunnen opereren.”

Friso Heybroek versterkt per 1 februari 2013 de ondernemingsrechtpraktijk van Mengelberg Prillevitz Planten Advocaten. Hij is afkomstig van Fort Advocaten en gespecialiseerd in het vennootschapsrecht en contractenrecht. Daarnaast heeft hij ruime ervaring in het adviseren en procederen over bestuurdersaansprakelijkheid en geschillen met de curator.

Op 1 februari 2013 startte mr. Koen Konings het advocatenkantoor ZENN om op innovatieve wijze advocatuur te bedrijven. Koen Konings heeft als advocaat inmiddels jaren ervaring in de zakelijke rechtspraktijk. Zijn specialismen zijn intellectueel eigendomsrecht, informaticarecht, privacy en ondernemingsrecht.

Per 1 januari 2013 is Paul Nij Bijvank toegetreden tot Marquant Advocaten. Paul is een ervaren advocaat die ruim 20 jaar werkzaam was bij één van de grootste advocatenkantoren in Twente. Hij heeft ruime ervaring in het contracten- en aansprakelijkheidsrecht, intellectuele eigendom, ICT-recht en sportrecht.

Per 1 januari jl. is Alex Prascevic een advocatenkantoor gestart in Enschede. Het kantoor (Prascevic Advocatenkantoor) zal zich richten op het ondernemingsrecht, insolventierecht, huurrecht en horecarecht. Ik zal tevens als (huis)advocaat optreden voor mijn vorige werkgever, Koninklijke Grolsch.

Sinds 1 januari 2013 is Julliet van Pomeren als senior counsel verbonden aan Finnius advocaten te Amsterdam. Finnius is een advocatenkantoor gespecialiseerd in financieel recht. Julliet was eerder werkzaam als manager juridische zaken bij de Autoriteit Financiële Markten en als advocaat bij Stibbe.

Per 1 januari is in Rotterdam het vernieuwende ‘A la carte advocaten’ gestart: een laagdrempelig advocatenkantoor, gehuisvest in een winkel, dat advocatendiensten aanbiedt volgens het unieke concept van een menukaart. Een helder aanbod met vaste tarieven dat cliënten overzicht en transparantie biedt. De twee arbeidsrechtadvocaten Noëlle Bynoe en Sabine Bovy waren jarenlang kamergenoten bij een middelgroot kantoor in Rotterdam.

Josine van den Berg is per 1 januari toegetreden als partner bij Klos Morel Vos & Schaap. Josine is sinds 2003 werkzaam als advocaat bij Klos Morel Vos & Schaap.

De Nederlandse advocaat Marco Slotboom sluit zich als partner aan bij het in Brussel gevestigde advocatenkantoor VVGB om de Europese en Nederlandse mededingingspraktijk van dit kantoor te versterken. Marco Slotboom is afkomstig van Simmons & Simmons in Amsterdam en Brussel, waar hij sinds 2000 als partner hoofd van de mededingingspraktijk was. Vanaf 2007 was hij ook managing partner van het Brusselse kantoor.

Per 1 januari 2013 is advocaat Ilse Melis verbonden aan De Voort Advocaten | Mediators. Ilse is gespecialiseerd in arbeidsrecht.

Wilt u ook een carrièrestap melden? Klik hier.
Meer weten over deze organisatie(s)?

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Ministerie van Justitie en Veiligheid zoekt een

Scroll naar boven