Charlotte van Goch (Vrije Universiteit) wint scriptieprijs Stichting Beer

Charlotte van Goch heeft de landelijke scriptieprijs Stichting Beer impuls gewonnen, met haar scriptie ‘Verhalen van schade’. Charlotte schreef haar scriptie aan de Vrije Universiteit van Amsterdam.

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

De scriptie van Charlotte gaat over het verhalen van schade. Ze richt zich op de verhouding tussen de visie van verzekeringsprofessionals en slachtoffers op de letselschadeprocedure en op de behoeften van slachtoffers van letsel. De behoefde van slachtoffers kon ze in kaart brengen op basis van onderzoek. Voor de visie van de professionals interviewde ze achttien arbeidsdeskundigen, dossierbehandelaars en medisch adviseurs die bij verzekeraars werken.

Het onderwerp van deze scriptie is relevant voor een groot deel van de personenschadepraktijk. De jury vindt het belangrijk dat de opzet van het interviewonderzoek als een moedige bijdrage kan worden beschouwd voor het doen van aanbevelingen voor verbetering van het schaderegelingsproces, op basis van procedurele rechtvaardigheid, de mogelijkheden van herstelrecht en een meer proactieve houding van verzekeraars, vertelt Stichting Beer impuls.

 

 

 

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top