Charlotte van Goch (Vrije Universiteit) wint scriptieprijs Stichting Beer

Charlotte van Goch heeft de landelijke scriptieprijs Stichting Beer impuls gewonnen, met haar scriptie ‘Verhalen van schade’. Charlotte schreef haar scriptie aan de Vrije Universiteit van Amsterdam.

Delen:

De scriptie van Charlotte gaat over het verhalen van schade. Ze richt zich op de verhouding tussen de visie van verzekeringsprofessionals en slachtoffers op de letselschadeprocedure en op de behoeften van slachtoffers van letsel. De behoefde van slachtoffers kon ze in kaart brengen op basis van onderzoek. Voor de visie van de professionals interviewde ze achttien arbeidsdeskundigen, dossierbehandelaars en medisch adviseurs die bij verzekeraars werken.

Het onderwerp van deze scriptie is relevant voor een groot deel van de personenschadepraktijk. De jury vindt het belangrijk dat de opzet van het interviewonderzoek als een moedige bijdrage kan worden beschouwd voor het doen van aanbevelingen voor verbetering van het schaderegelingsproces, op basis van procedurele rechtvaardigheid, de mogelijkheden van herstelrecht en een meer proactieve houding van verzekeraars, vertelt Stichting Beer impuls.

 

 

 

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven