Partnerbijdrage van

“Cliënten verwachten dat je een basisbegrip hebt van een technologie zoals AI”

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Casper Jaspers

Technologie heeft een grote impact op het recht en de ontwikkelingen gaan snel. Uit een enquête blijkt dat meer dan de helft van de juristen verwacht impact te ondervinden van transformationele technologieën – maar minder dan een kwart zegt ze te begrijpen. CPO-docent Casper Jaspers legt uit waarom het van belang is om bij te blijven.

Waarom zouden juristen juist nu een cursus moeten volgen?

“Er zijn enkele technologieën die zich snel ontwikkelen. Die technologieën kunnen niet los van elkaar worden gezien. Bijvoorbeeld robots: in de kern zijn dat programmeerbare machines die meestal in staat zijn om een reeks acties autonoom uit te voeren. Denk aan een robotarm in een autofabriek die onderdelen vastmaakt, een industriële machine die steeds dezelfde beweging maakt. Als je een robot wilt die kan ‘zien’, voeg je een camera toe. Maar die robot moet ook leren wat er te zien is; perceptie. Die training vereist gebruik van een algoritme waarmee de robot wordt getraind om objecten te herkennen. Dat is een vorm van kunstmatige intelligentie (AI).

Er zijn talloze voorbeelden te verzinnen van convergentie, maar als je de basis mist kun je ook opvolgende ontwikkelingen niet goed volgen. Uit een recente enquête bleek dat meer dan de helft van de juristen verwacht impact te ondervinden van transformationele technologieën die hier al vandaag bestaan, zoals AI, big data en machine learning – maar minder dan 24 procent zegt ze te begrijpen. Daarom verzorg ik op 12 december de cursus ‘De invloed van technologische ontwikkelingen op het recht’.”

Lees het volledige interview op verderdenken.nl.

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top