Code gekraakt door studenten bij Loyens & Loeff Rotterdam

Delen:

Vrijdag 23 november waren dertig studenten van de notariële studieverenigingen Vevanos en Vevonos op bezoek bij Loyens & Loeff in Rotterdam, waar ze onder meer een inhoudelijke quiz deden om een code te kraken.

Loyens & Loeff is een interessant kantoor voor notariële studenten, want het toonaangevende full-service kantoor heeft het grootste notariaat van Nederland. Loyens & Loeff organiseert geregeld kantoorbezoeken. Studenten kunnen door middel van een kantoorbezoek op een laagdrempelige manier kennismaken met de organisatie en een sfeerimpressie opdoen. Veel studenten spreekt werken bij Loyens & Loeff aan omdat er veel jonge mensen werken en naast hard werken aadacht is voor sociale actviteiten. Zo heeft het kantoor eigen sportteams en worden er geregeld sociale activiteiten georganiseerd.

Volledig meedraaien

Notaris en partner Bastiaan Cornelisse van de praktijkgroep Corporate ontving de studenten in de boardroom van het kantoor in Rotterdam. Bastiaan vertelde over zijn rol bij het opzetten van een bestuursstructuur bij een alliantie van twee grote organisaties.

Nicole Moshage (recruiter) informeerde over mogelijkheden voor studenten bij Loyens & Loeff zoals: Business Courses, stages en werkstudentschappen. Studenten kunnen bijvoorbeeld op elk gewenst moment in het jaar starten met een stage van twee maanden bij een of twee praktijkgroepen. De student woont vergaderingen en besprekingen bij, schrijft memo’s, maar werkt ook mee aan actuele zaken. Doordat de student volledig meedraait is het een goede manier om ervaring op te doen en de organisatie te leren kennen.

Open en toegankelijke sfeer

Het kantoorbezoek werd voortgezet met een inhoudelijk spel. In teams gingen studenten quizvragen beantwoorden om zo een code te kraken. Hierna was er een borrel om kennis te maken met medewerkers en te netwerken. De sfeer werd door velen beschreven als open en toegankelijk. Kortom: een leerzame en gezellige ervaring!

Ook interesse om een kantoorbezoek te brengen bij Loyens & Loeff? Neem dan contact op met Nicole Moshage via: nicole.moshage@loyensloeff.com of +31 10 22 46 409.

Dit verslag is geschreven door Hein Blaauwendraad en Janine Zijlstra (leden van Vevanos).

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven