Partnerbijdrage van

Complexe aspecten van het arbeidsrecht uitgediept

Het arbeidsrecht is een dynamisch rechtsterrein. Wetswijzigingen volgen elkaar in rap tempo op. Hoe blijf je als advocaat of arbeidsjurist up-to-date? In de cursus ‘Arbeidsrecht verdiept’ krijgen deelnemers meer diepgaande kennis over de actuele ontwikkelingen.

Delen:

Complexe aspecten van het arbeidsrecht uitgediept

In 2015 trad de Wwz in werking, nog geen vijf jaar later gevolgd door de Wab. Deze wet heeft gevolgen voor vrijwel iedere werkgever en werknemer. Ook in het zzp-dossier passeren meerdere initiatieven en voorstellen de revue. En het advies van de Commissie Borstlap doet bovendien vermoeden dat het arbeidsrecht ook de komende jaren niet stil zal staan.

In de tussentijd draait de praktijk door en doet de Hoge Raad per maand meerdere belanghebbende uitspraken. Het is soms lastig bij te benen. De cursus ‘Arbeidsrecht verdiept’, die op 29 september en 6 oktober 2020 in Utrecht plaatsvindt, komt de jurist tegemoet. Na afloop zijn deelnemers weer helemaal up-to-date en beschikken ze over diepgaande kennis over de actuele ontwikkelingen.

Aan de hand van een aantal kernthema’s bespreken de docenten concrete praktijkcasus. En dat niet alleen: de docenten plaatsen de ontwikkelingen ook in een breder perspectief met een blik gericht op de toekomst. Wat betekent de mogelijke invoering van een arbeidsongeschiktheidsverzekering voor zelfstandigen voor de civiele loondoorbetalings- en re-integratieplicht? In hoeverre zal de invoering van de i-grond ertoe leiden dat bedrijven minder behoefte hebben aan flex?

De docenten komen uit de rechtspraak, wetenschap en advocatuur en bespreken de thema’s vanuit hun eigen discipline. Deze variatie maakt de cursus tot een levendig en afwisselend geheel. Hoofddocent is Femke Laagland, hoogleraar arbeidsrecht aan de Radboud Universiteit (foto).

Deze verdiepingscursus is bedoeld voor juristen met een gedegen basiskennis van het arbeidsrecht. De docenten behandelen complexe aspecten van de verschillende onderwerpen; de basis wordt verondersteld. De cursus bereidt deelnemers uitstekend voor op een specialisatieopleiding in het arbeidsrecht.

Ga voor meer informatie en aanmelden naar cpo.nl.

Delen:

CPO

Blijf scherp. Volg een CPO-cursus en laat u inspireren door onze topdocenten. Zij nodigen u uit om kritisch te zijn en verder te denken….

Meer berichten van partner

Scroll naar boven