Partnerbijdrage van

CPO steunt vanwege lustrumthema ‘energie’ stichting Energy4All in strijd tegen energiestofwisselingsziekte

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

‘Al 40 jaar vol energie’ is het lustrumthema van het CPO. Maar energie is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Elke week worden er kinderen geboren met een energiestofwisselingsziekte. Een genadeloze ziekte, waar nog geen medicijn voor is. Kinderen die met zo’n ziekte worden geboren, leiden aan extreme vermoeidheid en hebben een beperkte levensverwachting. Het onderzoek naar een medicijn is voor hen van levensbelang. Daarom geeft het CPO in dit lustrumjaar extra steun aan de stichting Energy4All.

De stichting Energy4All financiert het onderzoek van het Radboudumc naar een geneesmiddel tegen energiestofwisselingsziektes. Het onderzoeksteam onder leiding van prof. dr. Jan Smeitink heeft grote stappen gemaakt in de ontwikkeling van een potentieel medicijn. Er is een ‘stofje’ geselecteerd die in het laboratorium goede resultaten liet zien. Inmiddels is het klinische onderzoek begonnen, waarbij het potentiële medicijn wordt getest op mensen. Zonder de donaties van de stichting Energy4All was dit niet mogelijk geweest. Maar er is op dit moment nog veel geld nodig om het onderzoek in dit tempo te kunnen voortzetten én afmaken. Dat is van levensbelang, en daar kan de stichting alle steun bij gebruiken.

Het CPO steunt de stichting Energy4All dit jaar op verschillende manieren. Zo vormen medewerkers van het CPO, samen met collega’s van Dialogue B.V., een van de teams die dit jaar meedoen aan de Forza4Energy4All-uitdaging: zij beklimmen drie machtige bergen in de Italiaanse Alpen die bekend en berucht zijn van de Giro d’Italia. Tijdens deze uitdaging voelen de deelnemers wat patiënten met een energiestofwisselingsziekte dagelijks ervaren. De patiënten hebben door hun ziekte bijna geen energie en beklimmen figuurlijk zo’n berg om simpelweg de dag door te komen. De deelnemers worden gesponsord, en ook deze bedragen komen rechtstreeks ten goede aan het onderzoek naar het geneesmiddel tegen energiestofwisselingsziektes.

Wilt u het team CPO-Dialogue ook steunen in de Forza4Energy4All-uitdaging? Dan kan via de webpagina.

Meer informatie over Energy4All: www.energy4all.nl

Lees meer over:

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten.

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl