Cyriel Ruers (Maverick) over stuntvliegen

Overstapper van de week is Cyriel Ruers. Ruers is toegetreden als partner bij Maverick Advocaten. Hij is gespecialiseerd in het mededingingsrecht, marktregulering en consumentenrecht. Hij is afkomstig van Allen & Overy.

Delen:

Van harte gefeliciteerd met deze overstap. Waarom bent u overgestapt?
Veel dank! Allen & Overy is een prachtig kantoor waar ik tien jaar met veel plezier heb gewerkt. Tegelijkertijd zie ik op het gebied van mededinging, marktregulering en consumentenrecht een toenemende rol voor boetieks. Dit geldt zowel voor zaken die een lean en mean aanpak vergen als bij complexere procedures en zaken waarin cliënten behoefte hebben aan senior aandacht of een board room sparringpartner. Maverick Advocaten is daarvan het bewijs. Het kantoor bestaat dit jaar tien jaar en was al snel uitgegroeid tot een gevestigde naam op het gebied van alles wat raakt aan mededinging, regulering en consumentenrecht. Dat is bijzonder en de ondernemersgeest die hieraan ten grondslag ligt, sprak mij ontzettend aan. 

Uw kantoor bezorgde u een vliegende start. Hoe was het om de Zuidas vanuit een stuntvliegtuigje te bekijken?
Ja, iemand lanceren dat kan Maverick wel. Ik kan iedereen die een overstap maakt en gelanceerd wil worden aanraden om in een stuntvliegtuig te stappen en met bijna 6G een kurkentrekker te maken.

Wat staat er verder nog op uw bucketlist?
Een overlanding van het Afrikaanse continent. 

Wat wordt uw grootste zakelijke uitdaging bij Maverick?
Het benutten van alle kansen die we in de markt zien. Er zijn zoveel ontwikkelingen in het mededingingsrecht dat we keuzes moeten maken wat we wel en niet oppakken. Een luxeprobleem dus. Daarbij moet ik alle creatieve ideeën van mijn medepartners bij Maverick zien te kanaliseren. 

Tot slot: mocht u een twaalf uur durende vliegreis hebben, naast wie zou u dan willen zitten?
Jean Tirole, Nobelprijswinnaar voor de economie. In zijn boek ‘Economics for the Common Good’ schetst hij – een Fransman nota bene – op een niet dogmatische manier de waarde die de markteconomie heeft voor onze maatschappij. Hij laat treffend zien dat concurrentie in veel gevallen niet het probleem is, maar wel het onderliggende probleem (zoals schaarste of verdelingsvraagstukken) blootlegt. Zeker nu de roep om minder marktwerking steeds luider klinkt, zou eigenlijk iedere politicus eens twaalf uur naast hem moeten zitten.

Meer weten over deze organisatie(s)?

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven