Advocaat wil niet in stuntvliegtuig over de Zuidas. Of toch wel?

De inbox stroomt in deze tijd van het jaar over van de persberichten over juridische transfers. Het Amsterdamse kantoor Maverick pakte het anders aan: ze lanceren hun nieuwe aanwinst Cyriel Ruers in een filmpje waarin hij wordt uitgedaagd in een stuntvliegtuig over de Zuidas te vliegen.

Delen:

1673261391565

Het filmpje waarmee Ruers wordt geïntroduceerd begint met muziek à la Top Gun (afgelopen zomer organiseerde het kantoor voor relaties en collega’s een besloten voorstelling van Top Gun: Maverick in Tuschinski). De nieuwbakken partner, afkomstig van Allen & Overy, zit in een wat duistere setting tegenover de oprichters van Maverick, Martijn van de Hel en Diederik Schrijvershof.
Ze hebben een voorstel: ze willen Ruers als partner lanceren door hem met een stuntvliegtuig over de Zuidas te laten vliegen, à la toppiloot Maverick uit de film. Wat denkt Ruers daarvan? Nee, zegt Ruers, dat gaat ie echt niet doen. Ook geen loopinkje, probeert Schrijvershof nog, of een kleine kurkentrekker? Vergeet het maar. “Dit kantoor bestaat bijna tien jaar en doet serieuze zaken voor gerespecteerde cliënten”, aldus Ruers op strenge toon. “Het moet maar eens afgelopen zijn met de Top Gun-grappen.” Daarop krabbelen zijn nieuwe collega’s terug. Ruers hoeft niet de lucht in. Van de Hel voegt er nog aan toe, met een blik een Hollywood-ster als Tom Cruise waardig: “You can be our wingman anytime.”
Bekijk het filmpje hier.

Deepfake-parodie

De advocaten van Maverick vielen al eerder op door ludieke acties. Het kantoor, dat in mededingingsrecht is gespecialiseerd, parodieerde twee jaar geleden ACM-voorzitter Martijn Snoep in een deepfake-video. En vorig jaar december lieten Van de Hel en Schrijvershof zich filmen als Sinterklaas en de Kerstman. Die werden verhoord door een medewerker van ACM: er waren klachten binnengekomen van kinderen dat de goedheiligman en zijn collega zich niet aan het consumentenrecht hielden.

Meer weten over deze organisatie(s)?

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven