Daniel Segbert (VANEPS) over dansen op carnavalsmuziek

Overstapper van de week is Daniël Segbert. Segbert is als advocaat overgestapt van Lexence Advocaten in Amsterdam naar VANEPS op Curaçao. Hij is specialist op het gebied van vastgoedrecht en arbeidsrecht.

Delen:

Van harte gefeliciteerd met deze overstap. U werkt nu voor een Caraïbisch kantoor. Bent u vanwege de weersomstandigheden overgestapt?
Nee hoor, ik ben niet voor het weer overgestapt naar dit Caribisch kantoor. Ik ben hier vanwege de diverse en kleurrijke cultuur, de heerlijke lokale gerechten, de prachtige stranden en natuurlijk de vriendelijke mensen. Het weer is natuurlijk mooi meegenomen, maar er is zoveel meer te ontdekken en te waarderen hier in het Caribisch gebied. Voor mij was het wel een voorwaarde dat ik juridisch werk op niveau kon blijven verrichten, anders was ik niet naar Curaçao vertrokken. Dat heb ik bij VANEPS wel gevonden.

Wat maakt het zijn van advocaat op de Caraïben anders dan in Nederland?
Als advocaat in de Cariben moet je niet alleen goed zijn in het recht, maar ook in het dansen op carnavalsmuziek. Grapje natuurlijk, maar er zit wel een kern van waarheid in. Het is hier iets informeler en er is meer ruimte voor persoonlijkheid en creativiteit in de manier waarop je je werk doet. Bovendien zijn de culturele verschillen en juridische systemen hier net anders dan in Nederland, wat het werk uitdagend en interessant maakt. Maar uiteindelijk draait het in beide landen om het helpen van mensen en het oplossen van juridische problemen, dat is waar het echt om draait in ons vak.

Wat wordt uw grootste uitdaging?
Als advocaat zal ik me moeten aanpassen aan het lokale juridische systeem en de andere gebruiken. Ik zal ook moeten leren om te gaan met de specifieke uitdagingen die hier spelen, zoals armoede en ongelijkheid. Maar hey, uitdagingen zijn er om te overwinnen en ik ben vastberaden om mijn steentje bij te dragen aan het oplossen van juridische problemen in deze regio. 

Wat wordt het volgende (ei)land waarnaar u overstapt?
Holland. Maar ik moet er op dit moment nog niet aan denken.

En tot slot: met wie zou u een paar dagen op een onbewoond eiland willen zitten?
Voor de hand liggende keuzes zijn natuurlijk Bear Grylls en David Attenborough. Maar doe mij dan maar liever een mixoloog! Het leven is te kort om de kans te laten schieten om met een heerlijk tropisch drankje op een onbewoond eiland te genieten van de zonsondergang.

Meer weten over deze organisatie(s)?

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Ministerie van Justitie en Veiligheid zoekt een

Scroll naar boven