Daniëlle Op Heij had graag een jaar extra gestudeerd

Daniëlle Op Heij is docent privaatrecht aan Tilburg University. Op 9 april promoveert zij op het proefschrift ‘De overeenkomst over digitale inhoud in een B2C rechtsverhouding. Een onderzoek naar het juridisch kader ter bescherming van de consument’.

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Daniëlle Op Heij ‘toen’

Daniëlle Op Heij (1990) studeerde tussen 2008 en 2012 rechtsgeleerdheid (accent privaatrecht, cum laude) aan Tilburg University. Daarna was zij jurist bij Eiffel. In 2013 trad zij als docent privaatrecht in dienst bij Tilburg University.

Wat is de beste en wat de slechtste herinnering aan uw rechtenstudie?
Mijn beste herinnering is de verdediging van mijn masterscriptie. De uitreiking van het diploma door mijn scriptiebegeleiders was een heel feestelijk moment. Ik heb geen slechte herinneringen aan mijn rechtenstudie.

Wat was uw favoriete en uw minst favoriete vak en waarom?
Mijn favoriete vak was verbintenissenrecht. Ik kan mij herinneren dat een van de tentamens open boek was, waardoor je alle relevante informatie erbij kon nemen om de tentamencasussen op te lossen. Je moest wel oppassen dat niet de stapels papieren en wetboeken van je (kleine) examentafel afvielen. Mijn minst favoriete vak was rechtsbescherming tegen de overheid. Ik denk omdat ik mij hier minder bij kon voorstellen als student dan bij de privaatrechtelijke vakken.

Daniëlle Op Heij ‘nu’
(foto: Dolph Cantrijn)

Welke docent of welke jurist was voor u tijdens uw rechtenstudie een inspiratiebron?
In mijn eerste jaar is mij Lisette Kemperman-Boeren bijgebleven. Zij onderwees ontzettend duidelijk en maakte regelmatig een koppeling met de praktijk waar zij daarnaast in werkzaam was.

Wat zou u achteraf aan uw curriculum willen veranderen?
Ik heb ‘maar’ vier jaar gestudeerd en had mezelf best een jaar extra studietijd gegund door bijvoorbeeld vakken meer te spreiden en extra vakken te volgen.

Wat wilt u de huidige generatie studenten aan advies meegeven?
Zorg dat je de richting kiest die je het meest aanspreekt. Daarnaast is het goed om naast je studie ook praktijkervaring op te doen, bijvoorbeeld een stage, studentassistentschap of meeloopdagen. Tot slot: vergeet vooral niet te genieten van de studententijd!

Daniëlle Op Heij is ook Mr. van de week. Lees hier het interview.

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top