De eindsprint met een glimlach

De chaos is weer aan. Meeting plannen? Kan pas volgend jaar. Even uit lunchen met je favoriete collega? Zit er de komende weken niet in. De jaarlijkse stress is weer aangekomen en iedereen sprint hier vrolijk, of minder vrolijk, in mee. Emoties zijn tenslotte besmettelijk. Voor de mensen die het even niet meer zien zitten, hieronder wat bemoedigende woorden.

Delen:

beeld: Depositphotos

1. Alle systemen doen het straks ook nog

Er breekt geen nieuw millennium aan, de computers slaan niet op hol en de wereld explodeert niet op 31-12-2023. Niet alles is urgent, kies wat je kan laten liggen tot januari zodat je er zelf niet aan onderdoor gaat. Relativeer, bedenk of de wereld vergaat als dit niet NU gebeurt. Als je het helemaal platslaat: kan de wereld zonder de letters, woorden en zinnen die jij perse nu naar client moet sturen?

2. Gezamenlijke eindsprint zorgt voor voldoening

Allemaal leuk en aardig bovenstaande opmerking, maar er moet toch echt heel veel gebeuren deze periode. Voordeel is wel dat met het hele team hard werken ook voor voldoening zorgt. Jullie hebben het wel mooi geflikt, op tijd. Trakteer jullie zelf dan wel op een mooie eindejaarslunch of kerstborrel. Zo kan je met een voldaan gevoel je laptop uitzetten op 22 december en even een paar dagen bijkomen (of storten op de kerststress).

3. Kerst valt voor jou gunstig

Na twee jaar waarin kerst in het weekend viel, valt het nu eindelijk weer doordeweeks. Gratis vrije dagen, wie wordt daar niet blij van?

4. Een nieuw jaar met een schone lei

Elk jaar weer heb je op de eerste werkdag van het nieuwe jaar een ‘laten we fris beginnen’ gevoel. Waar dat vandaan komt, en waarom je dat niet hebt in bijvoorbeeld oktober, doet er even niet toe. Bedenk wat je wilt aanpakken dit jaar, waar je extra tijd voor wilt nemen en op welke punten je wilt ontwikkelen. Ga vol goede moed aan het werk en hou dit gevoel zo lang mogelijk vast.

Vergeet niet voldoende te lachen de komende weken, te genieten van de straten vol kerstverlichting en te smullen van een goed glas rode wijn bij de open haard.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven