De Greyballing-methode van Uber legaal?

Uber zou methoden ontwikkeld hebben waarbij ze politie en justitie actief op afstand hield.  Daarbij identificeerde Uber bijvoorbeeld medewerkers van politiediensten op basis van de gegevens in hun app. Bart Custers, hoogleraar Law & Data Science bij eLaw, nam dit eens kritisch onder de loep.

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

In een interview bij BBC News vertelt Custers dat het verzamelen en verwerken van persoonsgegevens van politiemensen waarschijnlijk illegaal was, zo lezen we op de website van de Leidse universiteit. “Het EU-gegevensbeschermingsrecht (ook al voor de invoering van de AVG) stelt als voorwaarde dat er een juridische basis is voor de gegevensverwerking. Het lijkt erop dat Uber die niet had.” Lees verder

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top