De nieuwe Mr. is uit!

Delen:

Het nieuwe nummer van Mr. is verschenen, met daarin volop interviews en artikelen over interessante ontwikkelingen in de juridische wereld.

EEN GREEP UIT DE ONDERWERPEN:

Interview met schrijver en jurist Roxane van Iperen, die ooit begon bij NautaDutilh. Ze vindt dat juristen meer moeten nadenken, écht nadenken. Over bijvoorbeeld hun rol als tolk tussen de rechtstaat en de burger, het verschil tussen individuele moraal en bedrijfsmoraal en de vraag waarom het maar niet lukt met de diversiteit op grote kantoren.

Ook dit jaar presenteert Mr. weer het overzicht van de top 50 van de grootste advocatenkantoren in Nederland. Er is na de stabilisatie van vorig jaar weer een lichte stijging, zowel in de top 10 als in de top 50. Extra dit jaar: een analyse van de groei en krimp in de periode van 2014 tot 2019.

Het barst van de juridische scriptieprijzen in Nederland − er zijn er zo’n 35. Onlangs zag er weer eentje het levenslicht: de Piet Hein Donner prijs voor scripties over de rechtstaat. Waarom stellen organisaties zo’n prijs eigenlijk in, en wat heb je eraan als je er een wint?

Jens van den Brink (Kennedy Van der Laan) en Georgina Nühn (Le Poole Bekema) opereren in de snelle wereld van media en entertainment. Daar raken privacy, vrijheid van meningsuiting en andere fundamentele rechten elkaar. Waar liggen de grenzen? Zij vertellen erover in de rubriek Senior/junior.

Bekijk hier het februarinummer van Mr.

Voor een abonnement op het doorbladerbare magazine kun je hier klikken. Wie een abonnement wil op de papieren editie van Mr. kan zich via deze link aanmelden.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven