CPO

De nieuwe Omgevingswet komt eraan. Wat moet u weten?

Omgevingswet

Op 1 januari 2021 treedt (naar verwachting) de Omgevingswet in werking. Iedereen die werkzaam is in het omgevingsrecht bereidt zich inmiddels voor op de ingrijpende veranderingen die de wet met zich mee zal brengen.

Het CPO organiseert een ‘meegroeicongresreeks’ om ambtenaren werkzaam bij gemeenten, omgevingsdiensten en provincies, en ook gemeenteraadsleden en wethouders, te ondersteunen bij het beantwoorden van kennisvragen over de toepassing van de Omgevingswet. De reeks is ontwikkeld door mr. Tycho Lam en prof. mr. Tonny Nijmeijer, omgevingsrechtspecialisten aan de Radboud Universiteit.

Op donderdag 10 oktober 2019 vindt in Nijmegen het eerste congres in deze reeks plaats. Het thema is dan ‘lokale verordeningen en/in het omgevingsplan’. De docenten analyseren de veranderingen en duiden de knelpunten en kansen met aansprekende voorbeelden die als rode draad door de bijeenkomst lopen. Aan bod komen onderwerpen als de keuzevrijheid tussen omgevingsplan en een lokale verordening, overgangsrecht, nadeelcompensatie, doorwerking van bovengemeentelijk omgevingsbeleid en rechtsbescherming.

De meegroeicongresreeks richt zich in de eerste plaats op de rol van de overheid in het nieuwe omgevingsrechtelijke stelsel en daarmee op beleidsmedewerkers bij de overheid (gemeente, provincie, omgevingsdienst) en de actoren binnen die overheid (juristen, beleidsmedewerkers, bestuurders en volksvertegenwoordigers). Om de bijeenkomst goed te kunnen volgen, is basiskennis van de Omgevingswet en de bijbehorende uitvoeringsregelgeving noodzakelijk.

Meer informatie vindt u op de webpagina van het congres.

Wilt u geen belangrijk juridisch nieuws meer missen?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over de auteur

CPO

CPO

Blijf scherp. Volg een CPO-cursus en laat u inspireren door onze topdocenten. Zij nodigen u uit om kritisch te zijn en verder te denken. Voor meer inzicht en een frisse blik.

Blijf scherp. Volg een CPO-cursus en laat u inspireren door onze topdocenten. Zij nodigen u uit om kritisch te zijn en verder te denken. Voor meer inzicht en een frisse blik.

CPO
Postbus 10520
6500 MB Nijmegen

T. 024 – 361 24 09
E. info@cpo.ru.nl
I. www.cpo.nl

Bekijk ons cursusaanbod