De wetten van Shona

Onlangs ging de documentaire ‘De Wetten van Shona’ in première. Hierin wordt plaatsvervangend officier van justitie Shona Shukrula, die werkt aan een carrière als voetbalscheidsrechter, een jaar gevolgd.

Delen:

Een gemiddelde week voor Shona Shukrula: vijf keer trainen, twee wedstrijden fluiten én daarnaast voltijd werken bij het Openbaar Ministerie. Shukrula’s ultieme doel is een professionele loopbaan als voetbalscheidsrechter.

Na haar studie werkte Shukrula eerst twee jaar als jurist voor de KNVB op de afdeling Tuchtzaken Excessen. In 2016 ging ze aan de slag bij het OM. Sinds 2017 staat Shukrula op de FIFAlijst. Ze floot onder meer interlands en Champions League-wedstrijden voor vrouwen en in de tweede divisie bij de mannen. Sinds september 2020 treedt ze op als official in de Keukenkampioendivisie.

In de documentaire is een jaar uit Shukrula’s mars naar de top in de arbiterswereld te zien. In de productie ligt de focus vooral op sportieve activiteiten, maar voor juristen is het ook interessant om te zien hoe de OvJ haar juridische achtergrond meeneemt naar het voetbalveld.

De documentaire ging in première op ESPN 1, maar is ook te zien via www.dewettenvanshona.nl.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven