Denk aan deze 6 voorwaarden als je gaat onderhandelen over je contract

Bij contractonderhandelingen denken we al snel aan salaris. Maar er zijn meer redenen om in gesprek te gaan met een werkgever. Goede secundaire voorwaarden, flexibele uren of een betaalde opleiding zijn allemaal bespreekbare condities die je werkgenot flink kunnen vergroten.

Delen:

Het is het uitgelezen moment om eens te praten over je contract. De arbeidsmarkt is wederom krapper geworden; volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) stonden in het derde kwartaal tegenover elke 100 werklozen 126 vacatures. Ben jij een gewaardeerde kracht, dan zal jouw baas extra zuinig op je zijn.

Een contractbespreking blijft natuurlijk spannend, maar je bent zeker niet de enige die dat gesprek momenteel aangaat. Als je dat doet, kijk dan vooral ook naar de volgende zes belangrijke aspecten:

1. Secundaire voorwaarden

Naast de wettelijk vastgelegde primaire arbeidsvoorwaarden (salaris, vakantiedagen, enz.) zijn er secundaire voorwaarden waarover je kunt onderhandelen. Lees verder…

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven