Docenten breken zich het hoofd over de komst van ChatGPT

"Docenten breken zich het hoofd over de komst van ChatGPT", lezen we op de website van de UvA. ChatGPT is een chatbot die razendsnel teksten genereert en antwoord geeft op vragen. "Ook juridisch rijzen er vragen. Hoe zit het bijvoorbeeld met auteursrecht, en welke regels gelden er bij het gebruik van ChatGPT?"

Delen:

beeld: Depositphotos

OpenAI, met onder andere Elon Musk als medeoprichter, lanceerde onlangs ChatGPT, een programma dat is ‘getraind’ om dialogen te voeren met een menselijke gebruiker, zoals het beantwoorden van vragen en samenstellen van zinnen.

Met name docenten zullen een manier moeten vinden om hiermee om te gaan. Ga je studenten leren hoe ze op een verantwoorde manier gebruik kunnen maken van deze nieuwe mogelijkheid? Of wordt er vooral ingezet op het opsporen van fraude?

Aan de Nederlandse universiteiten wordt al druk overleg gevoerd,… Lees verder

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven