Partnerbijdrage van

Drie bijzondere cursussen erfrecht bij het CPO in 2022

Het erfrecht is een complex rechtsgebied en daarmee een potentiële valkuil voor advocaten. Daarom verzorgt het CPO in 2022 drie bijzondere cursussen over erfrecht met docent Jan Biemans.

Delen:

In de cursus Inleiding erfrecht voor advocaten (14 april) bespreekt Biemans de hoofdlijnen van het erfrecht. Deze cursus is bedoeld voor advocaten die overwegen om de overstap naar het erfrecht te maken én voor advocaten die werkzaam zijn in dit rechtsgebied en behoefte hebben aan een helder overzicht. Alle voor de erfrechtelijke procespraktijk relevante onderdelen komen aan bod.

Op 19 mei verzorgt Biemans de cursus Verdieping erfprocesrecht voor advocaten. Hij staat stil bij actuele ontwikkelingen, zoals de verschillende rechtsgangen die bestaan na vereffening, maar ook procesrechtelijke valkuilen komen aan bod. Wat zijn bijvoorbeeld de toepasselijke procesrechtelijke bepalingen voor het instellen van rechtsmiddelen? Verder duidt de docent de soms complexe jurisprudentie.

Binnen het erfrecht worden relatief veel procedures gevoerd over rekening en verantwoording en informatierechten. Een valkuil in deze procedures is dat rekening en verantwoording niet goed worden onderscheiden van de informatierechten en dat te weinig grondslagen worden aangevoerd. Daarover gaat de cursus Rekening en verantwoording en informatierechten in het erfrecht op 6 oktober. Deelnemers krijgen met deze cursus een goed inzicht in deze thema’s.

Delen:

CPO

Blijf scherp. Volg een CPO-cursus en laat u inspireren door onze topdocenten. Zij nodigen u uit om kritisch te zijn en verder te denken….

Meer berichten van partner

Scroll naar boven