Partnerbijdrage van

Drie bijzondere cursussen erfrecht bij het CPO in 2022

Het erfrecht is een complex rechtsgebied en daarmee een potentiële valkuil voor advocaten. Daarom verzorgt het CPO in 2022 drie bijzondere cursussen over erfrecht met docent Jan Biemans.

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

In de cursus Inleiding erfrecht voor advocaten (14 april) bespreekt Biemans de hoofdlijnen van het erfrecht. Deze cursus is bedoeld voor advocaten die overwegen om de overstap naar het erfrecht te maken én voor advocaten die werkzaam zijn in dit rechtsgebied en behoefte hebben aan een helder overzicht. Alle voor de erfrechtelijke procespraktijk relevante onderdelen komen aan bod.

Op 19 mei verzorgt Biemans de cursus Verdieping erfprocesrecht voor advocaten. Hij staat stil bij actuele ontwikkelingen, zoals de verschillende rechtsgangen die bestaan na vereffening, maar ook procesrechtelijke valkuilen komen aan bod. Wat zijn bijvoorbeeld de toepasselijke procesrechtelijke bepalingen voor het instellen van rechtsmiddelen? Verder duidt de docent de soms complexe jurisprudentie.

Binnen het erfrecht worden relatief veel procedures gevoerd over rekening en verantwoording en informatierechten. Een valkuil in deze procedures is dat rekening en verantwoording niet goed worden onderscheiden van de informatierechten en dat te weinig grondslagen worden aangevoerd. Daarover gaat de cursus Rekening en verantwoording en informatierechten in het erfrecht op 6 oktober. Deelnemers krijgen met deze cursus een goed inzicht in deze thema’s.

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top