Duits-Nederlandse scriptieprijs gewonnen door Tim Hartman (Leiden)

Delen:

V.l.n.r. Onno van Veldhuizen, Else-Marie van Dijk, Dirk Arents, Tim Hartman en prof. dr. Schulte-Nölke (juryvoorzitter)

De eerste Duits-Nederlandse scriptieprijs is gewonnen door Tim Hartman, die zijn masterscriptie schreef over de invloed van de negentiende eeuwse Duitse rechtsfilosoof Rudolf von Jhering op het Nederlandse privaatrecht. Hij ontving een cheque van 1000 euro.

De Duits-Nederlandse scriptieprijs is in het leven geroepen door Dijks Leijssen Advocaten & Rechtsanwälte, een Nederlands-Duits advocatenkantoor in Enschede. Op donderdag 28 november 2019 kreeg Tim de prijs uitgereikt, tijdens een diner bij Parklokatie De Jaargetijden in Enschede. De jury bestond uit de hoogleraren Ewoud Hondius (Universiteit Utrecht); Hans Schulte-Nölke (Universität Osnabrück) en Ulrike Tudyka (Duits Nederlandse Handels Kammer). De jury noemde Hartmans scriptie ‘een verrijking voor de theorie die daardoor ook een praktisch nut had’.

Tim schreef zijn scriptie bij Universiteit Leiden. De volledige titel van zijn scriptie is Een schitterend jurist. Invloed en beeldvorming van Rudolf von Jhering in het Nederlands privaatrecht (1861-1921). Rechtsleer en Culpa in Contrahendo. De andere twee genomineerden waren Else-Marie van Dijk met haar scriptie De conceptrichtlijn grensoverschrijdende omzetting, fusie en splitsing. In het licht van de opgeworpen bezwaren in de Duitse en Nederlandse rechtsliteratuur inzake de grensoverschrijdende mobiliteit van kapitaalvennootschappen, en Dirk Arents met zijn scriptie Bescherming van bedrijfsgeheimen in Nederland en Duitsland. Een rechtsvergelijkend onderzoek naar de bescherming van bedrijfsgeheimen in Nederlandse en Duitse civiele procedures.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven