Partnerbijdrage van

Een award voor pragmatische oplossingen van gerechtsdeurwaarderskantoren

Column KBvG voorzitter Michaël Brouwer | Op 4 november was ik aanwezig bij de uitreiking van de Gouden Zandlopers, dé prijs in het juridisch speelveld. De Gouden Zandlopers worden jaarlijks uitgereikt door Advocatie en uitgeverij Sdu aan organisaties of personen die op juridisch gebied met hun oplossing of project maatschappelijke impact hebben gemaakt. De KBvG was genomineerd in de categorie Legal Innovations. We hebben niet gewonnen, maar de jury had lovende woorden over onze inzending ‘Initiatief wetgeving voor verbeterde waarborging bestaansminimum mensen met schulden’.

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Die waardering is belangrijk. Zeker in ons vakgebied, waarover in een groot deel van de maatschappij nog altijd een niet-realistisch beeld heerst van het werk dat wij dagelijks doen. Daarom heeft de KBvG zelf een award in het leven geroepen voor haar leden: de PROP-award. PROP staat voor Pragmatische Oplossing. Leden kunnen vanaf nu hun eigen gerechtsdeurwaarderskantoor (of dat van een ander) nomineren met een inzending die een innovatie, project of eenmalige actie beschrijft. De casus moet gaan over een oplossing die een maatschappelijk urgente of noodtoestand heeft voorkomen.

Nominaties kunnen maandelijks worden ingestuurd. Er is dus elke maand een award te winnen! Maandelijks de kans op een extra boost waardering voor de pragmatische en innovatieve oplossingen van gerechtsdeurwaarderskantoren. Een jury van externe ketenpartners en stakeholders bepaalt welke inzending wint. Zelf ben ik ook een van de juryleden (behalve in het geval dat mijn eigen kantoor een casus instuurt) en ik kijk nu al uit naar de inzendingen.

Ik weet zeker dat mijn collega’s in hun werk regelmatig knelpunten en problemen tegenkomen die zij op creatieve wijze toch weten op te lossen, met oog voor het belang van alle betrokken partijen. Dat is het mooie aan dit vak. Vanuit onze onafhankelijke en onpartijdige positie, letterlijk bij mensen aan de voordeur, hebben we zicht op de maatschappelijke problemen waar burgers en schuldeisers tegenaan lopen. Voor de oplossingen die we daarvoor bedenken, mag zeker elke maand waardering worden getoond.

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
De Koninklijke Beroepsorganisatie van Gerechtsdeurwaarders is een publiekrechtelijke beroepsorganisatie (pbo) met een verordenende bevoegdheid krachtens de Grondwet. Alle in Nederland gevestigde gerechtsdeurwaarders, waarnemend gerechtsdeurwaarders en…

Meer berichten van partner

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top