Een baan in Aruba? Myrthe Franken (VanEps Kunneman VanDoorne) greep haar kans

Starter van de week is Myrthe Franken. Ze is begonnen bij VanEps Kunneman VanDoorne in Aruba. "Iedereen zegt hier: 'Aruba is klein.' En daarmee bedoelen ze dat iedereen elkaar kent. Het contact met cliënten is in dat opzicht een heel bijzondere ervaring, want dat is vaak dus geen oppervlakkig, puur zakelijk, contact. Dat sociale aspect is wat het werk nog leuker maakt."

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Myrthe Franken
Myrthe Franken

Myrthe Franken is op 10 november jongstleden als advocaat beëdigd voor het Gemeenschappelijk Hof van Justitie en als advocaat verbonden aan het kantoor VanEps Kunneman VanDoorne in Aruba.

Je bent begonnen als advocaat op Aruba. Hoe ben je daar terechtgekomen?
Tijdens mijn master kreeg ik de mogelijkheid om bij VanEps Kunneman VanDoorne stage te gaan lopen. Alleen waar de meeste student-stagiaires kiezen voor een stage op Curaçao, koos ik voor Aruba. De stage beviel van beide kanten en na mijn master heb ik mijn appartementje op de Albert Cuyp verruild voor een leven in de mondi.

Heb je er geen spijt van, nu je vanwege corona toch wel wat ver van je thuishonk zit?
Nee, ik heb er geen spijt van gehad, maar het is zeker niet altijd makkelijk. Zodra ik de mogelijkheid kreeg ben ik ook direct naar Nederland op vakantie gegaan. Verder is het natuurlijk een keuze die je maakt om te emigreren. En daar hoort het gemis van je familie zeker bij. Gelukkig maakt FaceTime de wereld een stuk kleiner.

Waar houd je je dagelijks mee bezig?
Op dit moment werk ik op de sectie Commercial & Litigation en in april ga ik de wissel maken naar Banking & Finance. Naast Arubaanse zaken werk ik ook aan zaken op Curaçao, St. Maarten en de BES-eilanden. Deze zaken zijn, door hun ligging en hun historie, erg internationaal gefocust. Dat betekent dat we naast lokale cliënten, ook veel cliënten hebben uit Amerika en Zuid-Amerika. Binnen de sectie Commercial & Litigation schrijf ik veel adviezen, zoals over aansprakelijkheden, ondernemingen, producten, appartementsrechten, noem maar op.

Het sociale aspect vind je dus erg leuk aan je werk. Valt er ook iets tegen?
Aruba, Curaçao en St. Maarten hebben een achterstand in het publiceren van wetgeving. Je moet dus altijd controleren of je van een landsverordening of landsbesluit de laatste versie gebruikt. Dit valt niet zozeer tegen, maar je moet er wel even rekening mee houden.

Wat is jouw gouden tip aan ambitieuze studenten?
Haal alles uit je studie wat je eruit kan halen. Ga naar inhousedagen en andere activiteiten van kantoren en studieverenigingen. Er wordt zo veel aangeboden, maak daar gebruik van. Zorg dat je een goed beeld voor jezelf krijgt bij wat voor soort kantoor je wilt werken en welk rechtsgebied bij jou past.  En bedenk ook: de advocatuur in de Cariben is dichterbij dan het lijkt!

Wat zou je anders doen als je in een tijdmachine kon springen naar vier jaar geleden?
Ik zou niets anders willen doen. Als het zo moet zijn, zal het ook zo zijn.

En tot slot: als je – uit voorzorg en in goede gezondheid – een paar dagen in quarantaine zou moeten zitten, met wie zou je die dagen dan willen doorbrengen?
Dan zou ik samen met Oscar Hammerstein erwtensoep willen maken en praten over Marten en Oopjen.

Weet jij ook iemand die Starter van de week zou kunnen zijn? Mail dan naar: starter@mr-magazine.nl.

Meer weten over deze organisatie(s)?

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top