Een bijzondere start: van snorkelmaskers tot mondkapjes

Starter van de week Mariam Al-Zubaidy begon op 16 maart als werkstudent bij Clifford Chance. De eerste dag van de intelligente lockdown in Nederland. Ze kon meteen een handje helpen in de strijd tegen Covid-19. "We hebben een stichting opgezet die snorkelmaskers ombouwt tot mondkapjes."

Delen:

Hoe zijn je eerste dagen als werkstudent bevallen?
Ik ben vanwege Covid-19 vanuit huis begonnen bij Clifford Chance. Dat was een beetje wennen natuurlijk. Omdat ik twee jaar geleden al stage had gelopen kende ik flink wat collega’s op de afdeling Banking and Finance.

Waarom heb je voor Clifford Chance gekozen?
Clifford Chance is een van de beste advocatenkantoren in Nederland op dit gebied, dus een kijkje in de keuken tijdens mijn stage vond ik ontzettend tof en dat was dan ook een van de redenen dat ik graag door wilde als werkstudent. Bij Clifford Chance kun je gemakkelijk met collega’s schakelen en word je snel bij cases en uitjes betrokken, wat zorgt voor een informele en gezellige sfeer op kantoor. Dit vond ik enorm bijzonder en waardevol, gezien het feit Clifford Chance op internationaal gebied heel groot is en tot de ’Magic Circle’ van advocatenkantoren in Engeland behoort. Om al deze redenen had ik me uiteraard enorm verheugd om weer te starten als werkstudent, maar het feit dat de wereld op het randje van een pandemie schommelde, maakte het allemaal wel spannender: hoe zal het starten gaan en in wat voor zaken mag ik meedoen?

En, hoe ging het starten?
Het starten ging eigenlijk heel goed: ik kreeg een starters-kit vanuit Clifford Chance thuis gestuurd, met laptop en tweede scherm. Ook mocht ik een stoel vanuit kantoor meenemen, om de home-office-ervaring zo ideaal mogelijk te maken. We hebben iedere ochtend een call met het hele team, waarin ik mezelf ook heb geïntroduceerd als nieuwe werkstudent en mijn beschikbaarheid heb doorgegeven: jezelf zichtbaar maken vanuit huis is in tijden als deze namelijk van groot belang!

En in wat voor zaken mag je meedoen?
Het is enorm interessant om in deze roerige tijden bij een groot internationaal kantoor aan de slag te gaan, want het maakt de zaken waaraan je werkt extra dynamisch en spannend. Ik vind het heel tof om, gezien de huidige omstandigheden waarin wij momenteel verkeren, waarde te kunnen toevoegen bij het verhelpen van de crisis. Zo heb ik meegewerkt aan een innovatieve zaak waarbij we een stichting hebben opgezet die snorkelmaskers ombouwt tot mondkapjes en gezichtsbescherming voor zorgverleners, als alternatief voor de schaarse mondkapjes. Op deze manier kun je toch een handje helpen in strijd tegen Covid-19, zelfs als werkstudent!

Weet jij ook iemand die Starter van de week zou kunnen zijn? Mail dan naar: starter@mr-magazine.nl.

Lees meer over:

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven