Een spannende Amsterdam Law Trials

In de Singelkerk op het Spui vonden 4 juni 2021 de finales plaats van de jaarlijkse Amsterdam Law Trials. Ondanks de coronasituatie was de spanning als vanouds.

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Van links naar rechts: Ömer Arkan, Julia Markus, Nadia Rashid en Bowien Ravesteijn (foto: Chris van Houts)

De Amsterdam Law Trials is een jaarlijkse moot-courtcompetitie in het Engels tussen rechtenstudenten van de honoursprogramma’s van de VU (VU Honoursprogramma), het PPLE College, het Amsterdam University College (AUC) en de UvA (Amsterdam Honours College of Law). De studenten werden begeleid door topjuristen uit Amsterdam. Studenten die als rechter meededen werden begeleid door rechters van de rechtbank. Studenten die meededen als advocaat werden begeleid door topadvocaten uit de breedte van de Amsterdamse balie, afkomstig uit de strafadvocatuur, de Zuidas en nichekantoren.

Spannend

Het werd een spannende strijd. De halve finales werden gewonnen door een team van PPLE en een team van de VU. Bij de rechters ging de strijd in de finale tussen Destiny Ebinum (UvA) en Ömer Arikan (UvA). De zittingen werden geleid door de student-rechters. De jury werd gevormd door advocaten, rechters van de rechtbank Amsterdam en vertegenwoordigers van de universiteiten. De prijs voor beste rechter won Ömer Arikan. Namens de VU wonnen Nadia Rashid en Bowien Ravesteijn de prijs voor ‘beste advocatenteam’ en Julia Markus van de VU won de prijs voor ‘beste individuele spreker’. Voor de winnaars heeft Boom Juridisch een prijs van 1500 euro uitgereikt voor het collegegeld van hun masteropleiding.

Meer informatie is te vinden op www.amsterdamlawtrials.nl.

 

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top