Een spannende Amsterdam Law Trials

In de Singelkerk op het Spui vonden 4 juni 2021 de finales plaats van de jaarlijkse Amsterdam Law Trials. Ondanks de coronasituatie was de spanning als vanouds.

Delen:

Van links naar rechts: Ömer Arkan, Julia Markus, Nadia Rashid en Bowien Ravesteijn (foto: Chris van Houts)

De Amsterdam Law Trials is een jaarlijkse moot-courtcompetitie in het Engels tussen rechtenstudenten van de honoursprogramma’s van de VU (VU Honoursprogramma), het PPLE College, het Amsterdam University College (AUC) en de UvA (Amsterdam Honours College of Law). De studenten werden begeleid door topjuristen uit Amsterdam. Studenten die als rechter meededen werden begeleid door rechters van de rechtbank. Studenten die meededen als advocaat werden begeleid door topadvocaten uit de breedte van de Amsterdamse balie, afkomstig uit de strafadvocatuur, de Zuidas en nichekantoren.

Spannend

Het werd een spannende strijd. De halve finales werden gewonnen door een team van PPLE en een team van de VU. Bij de rechters ging de strijd in de finale tussen Destiny Ebinum (UvA) en Ömer Arikan (UvA). De zittingen werden geleid door de student-rechters. De jury werd gevormd door advocaten, rechters van de rechtbank Amsterdam en vertegenwoordigers van de universiteiten. De prijs voor beste rechter won Ömer Arikan. Namens de VU wonnen Nadia Rashid en Bowien Ravesteijn de prijs voor ‘beste advocatenteam’ en Julia Markus van de VU won de prijs voor ‘beste individuele spreker’. Voor de winnaars heeft Boom Juridisch een prijs van 1500 euro uitgereikt voor het collegegeld van hun masteropleiding.

Meer informatie is te vinden op www.amsterdamlawtrials.nl.

 

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven