Een workshop bij Hertoghs advocaten: aan de slag als advocaat

Delen:

Als Kim Demandt, advocaat bij Hertoghs advocaten, studenten vraagt naar hun mening over een workshop bij Hertoghs advocaten dan hoort zij vaak: “Het is anders dan wat andere kantoren doen.” “Dat vind ik fijn om te horen”, zegt Kim, “want we houden zelf (ook) niet van ellenlange presentaties in Powerpoint. Omdat het vakgebied waarin we opereren zo’n niche is, kunnen we er wel heel veel over vertellen. Maar naar ons idee is het veel leuker om het zelf te doen dan dat je erover te horen krijgt!”

“Zonder al te veel te verklappen voor de studieverenigingen die nog bij ons langskomen dit jaar, kan ik wel zeggen dat we de studenten aan het werk zetten. Niet met een case die in groepjes moet worden opgelost, maar de studenten moeten aan de slag alsof zij advocaat zijn bij ons op kantoor. Je kunt beter bij ons op kantoor oefenen, dan dat dit iemand later in de praktijk daadwerkelijk overkomt. Het effect van een gemaakte keuze vertolkt zich meteen in een ander vervolg. Het lijkt een beetje op de interactieve Black Mirror-film Bandersnatch: jij als advocaat maakt de keuzes en jouw keuze heeft (positieve of minder positieve) consequenties. Uiteraard is er ook een advocaat van ons kantoor bij om uitleg te geven over de consequenties van een bepaalde keuze en de strategische achtergrond. Dit aan de hand van uit het leven gegrepen voorbeelden.”

“Donderdag 20 februari jl. hadden wij de fiscale studievereniging PNO van de Universiteit Leiden bij ons op bezoek. Een fiscale studievereniging met verrassend veel strafrechtelijke kennis. Ik was de betrokken advocaat die het genoegen had om de groep te begeleiden bij hun eigen Black Mirror-aflevering. We hebben gelachen met elkaar en hopelijk hebben we ook de nodige studenten kunnen enthousiasmeren voor de fiscale straf- en boetepraktijk. Tijdens de borrel na afloop hebben we hier nog over nagepraat. Wellicht smaakt het proeven aan de advocatuur naar meer.”

 

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven