Eline de Boer (CMS) over analytisch denken en een ouderlijk standje

Overstapper van de week is Eline de Boer. Zij is sinds 1 april 2024 als advocaat-medewerker verbonden aan CMS in Amsterdam. De Boer is gespecialiseerd in het bouw- en aanbestedingsrecht en werkte hiervoor bij CKH Advocaten. 

Delen:

Van harte gefeliciteerd met deze overstap. Waarom bent u overgestapt?
Dank u wel! De reden voor mijn overstap is dat ik graag wilde specialiseren en meer de diepte in wilde. Bij CMS krijg ik daarvoor alle kansen. Voor specifiek CMS heb ik gekozen omdat de cultuur goed bij me past. Ik zit er goed op mijn plek!

Was het moeilijk om deze beslissing te nemen?
De overstap voelde voor mij als een logische vervolgstap. Ik wilde me graag ontwikkelen en was me er goed van bewust dat ik nu op een punt ben in mijn leven dat ik (nog) relatief eenvoudig stappen kan zetten wat betreft carrière. 

Wat nam u zich voor toen u de advocatuur in stapte?
Wat ik me goed kan herinneren, is dat ik me allereerst voornam om actief te gaan onderzoeken of de advocatuur bij me paste. Daarnaast nam ik me voor om de advocatuur in ieder geval als goede leerschool te zien (en te gebruiken). Ik nam me voor om de beroepsopleiding te volgen, af te ronden en eventueel daarna verder te kijken.  

Hebt u dit voornemen inmiddels bijgesteld?
Inmiddels durf ik te stellen dat de advocatuur bij me past – in ieder geval in de vorm waarin ik nu werk. Ik krijg energie van de combinatie van analytisch denken, schrijven, kritisch onderzoeken, sparren met collega’s en effectief adviseren van cliënten. Daarbij zie ik het werk nog altijd als een goede leerschool, al kan ik niet meer spreken van een voornemen. Ik hoef mezelf er namelijk niet (meer) toe te zetten de kansen te zien in de advocatuur. Dat gaat vanzelf.   

Welke zaak is u tot nu toe het meeste bijgebleven?
Veel zaken hebben wel íéts waardoor ik ze onthoud. Grappige onderwerpen, exotische cliënten, chaotische zittingen of aangrijpende achtergrondverhalen. Vandaag nog dacht ik toevallig aan een jonge cliënt die mij ‘per ongeluk’ foutief informeerde. Hij had mij verteld dat hij jarenlang zonder problemen in een auto had gereden. Tijdens de mondelinge behandeling echter, bewees de advocaat van de wederpartij dat de cliënt de auto nog maar enkele weken had. Niettemin kwam de rechter niet meer toe aan een inhoudelijke beoordeling. Het ouderlijke standje dat de cliënt kreeg van zijn vader tijdens de schorsing van de zitting, maakte dat cliënt eieren voor zijn geld koos en de zaak meteen werd geschikt.

 

Meer weten over deze organisatie(s)?

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven