En, waar blijft judge Ken?

Delen:

Barbie, die in haar zestigjarig leven al zo’n 200 carrières heeft doorlopen, werpt zich nu op het rechtersambt. Speelgoedfabrikant Mattel introduceerde aan de vooravond van Wereldmeisjesdag Judge Barbie als ‘Barbie Career of the Year doll 2019’.

Judge Barbie is leverbaar in vier varianten: de dames hebben verschillende huidskleuren en kapsels. Ze dragen allemaal een zwarte toga, hebben hoge hakken en een kanten kraagje dat is geïnspireerd op de kraag van Supreme Court Justice Ruth Bader Ginsburg. Een hamer en blokje zijn bijgeleverd, om “de orde in de rechtszaal te handhaven en belangrijke beslissingen te nemen”, aldus Mattel.

JURIDISCHE CARRIÈRES ONTDEKKEN

Mattel wil met de rechterlijke Barbie meisjes inspireren “om juridische carrières te ontdekken” en hoopt “dat ze ooit als rechter beslissingen zullen nemen die de wereld beter maken”, aldus het bedrijf bij de lancering, vlak voor Wereldmeisjesdag (11 oktober).

RECHTBANKJE SPELEN

Het rechterschap werd als nieuw beroep voor Barbie gekozen omdat in de Verenigde Staten slechts 33 procent van de rechters vrouw is. Dat is een groot verschil met Nederland, waar volgens de kengetallen van de Raad voor de rechtspraak in 2017 62 procent van de rechters vrouw was. En dat aantal is sindsdien nog verder gegroeid.
Om hier kinderen te interesseren voor een rechterlijke toekomst zou Judge Ken wellicht betere diensten bewijzen (overigens is die vrij simpel zelf samen te stellen: trek een Ken-pop de toga van Judge Barbie aan en knutsel ter vervanging van de kanten kraag een befje van een reepje witte katoen). Of misschien zou het voor de Nederlandse situatie beter zijn als Playmobil of Lego zich op de juridische sector storten, zodat ook jongens kunnen ervaren hoe leuk het is om rechtbankje te spelen.

Judge Barbie is vooralsnog niet in de Nederlandse speelgoedwinkel te koop.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven