Erina Baljić (Ten Holter Noordam) over de andere kant van de tafel

Overstapper van de week is Erina Baljić. Baljić is sinds 1 maart 2024 als senior advocaat verbonden aan Ten Holter Noordam in Rotterdam. Zij is gespecialiseerd in bouw en vastgoed, bestuurs- en omgevingsrecht.

Delen:

Erina Baljic

Van harte gefeliciteerd met deze overstap. Waarom bent u overgestapt?
Bedankt! Ik ben sinds 2013 tot begin 2022 werkzaam geweest in de advocatuur. Toen ik begin 2022 stopte zijn we gaan reizen door de Balkan met ons gezin. Dat was niet alleen een fantastische ervaring omdat het er zo mooi is, maar ook (en vooral) omdat ik daar geboren ben. Mijn gezin kon nu kennis maken met ‘mijn’ land. Na die reis ben ik gaan werken bij de overheid. Een heel leuke en leerzame ervaring, maar het begon weer te kriebelen om in de advocatuur te gaan werken. 

Hoe gaat uw eerste werkdag eruit zien? Is het rustig inkomen of gelijk volop aan de bak?
We zijn inmiddels al een paar weken verder en tot nu toe bevalt het heel goed. De eerste dagen heb ik kennis mogen maken met het kantoor en nu ben ik weer volop aan de bak met mooie dossiers en cliënten.  

Met welke professionele eigenschap gaat u het verschil maken bij Ten Holter Noordam?
Mijn werkervaring bij de overheid zal het verschil maken. Pas als je aan de andere kant van de tafel hebt gezeten, en dus degene bent geweest die advocaten heeft ingeschakeld, weet je waar je als jurist behoefte aan hebt. Een advies waar je snel mee uit de voeten kunt en een advocaat die met je meedenkt in het dossier en dus verder denkt dan de specifiek gestelde vraag.  

Met welke persoonlijke eigenschap gaat u het verschil maken bij Ten Holter Noordam?
Door vriendelijk en toegankelijk te zijn, bereik je uiteindelijk vaak je doel, ook op de lastige momenten. 

Wat is uw favoriete wetsartikel?
Dat heb ik eerlijk gezegd niet. Ik vind het nog steeds heel erg leuk om mij ergens in te verdiepen. Het maakt dan niet echt uit over welk onderwerp het gaat. Zo heb ik mij onlangs bijvoorbeeld verdiept in het jachtrecht en artikel 5:73 lid 2 BW (verleggingsrecht bij erfdienstbaarheden). 

 

Meer weten over deze organisatie(s)?

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven