Essaywedstrijd ‘De rechter in de samenleving’

Het gerechtshof Den Haag organiseert voor de tweede maal een essaywedstrijd voor studenten. Dit jaar is het thema ‘De rechter in de samenleving’. De rechter moet onafhankelijk zijn, maar maakt ook onderdeel uit van de samenleving en moet weten wat er in de maatschappij speelt om zijn of haar werk goed te doen. Stof voor een goed verhaal.

Delen:

De rechtspraak werkt voor iedereen. Rechters buigen zich dan ook over de meest uiteenlopende zaken. De rechter wil en moet niet in een ivoren toren zitten, maar tegelijkertijd ook afstand bewaren en onafhankelijk zijn. Dit vraagt om evenwicht. Wat is jouw visie hierop? Hoe blijft de rechter in contact met de samenleving zonder de onafhankelijkheid te verliezen? De essaywedstrijd is voor alle studenten. Het maakt niet uit welke studie je volgt. Het gerechtshof is geïnteresseerd in jouw verhaal.

De jury beoordeelt de ingezonden essays op de kunst van het redeneren, de vaardigheid om visie en stellingen te onderbouwen, schrijfvaardigheid en originaliteit. De jury bestaat uit raadsheren (rechters in hoger beroep) en andere medewerkers van het gerechtshof Den Haag: mr. Miranda Boon, coördinerend schrijfjurist handelsrecht, mr. dr. Alexander Bosman, raadsheer belastingrecht, prof. mr. Fatih Ibili, raadsheer familierecht, mr. Kiki Plugge, senior raadsheer strafrecht en drs. Maartje Verweij, senior communicatieadviseur/persvoorlichter.

Ben je geïnteresseerd? Op de site van het gerechtshof vind je de voorwaarden en alles over de uitslag en prijsuitreiking.

Meer weten over deze organisatie(s)?

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven