Nieuwe specialisatie in Maastricht: Law of Sustainable Europe

De Faculteit der Rechtsgeleerdheid van Maastricht heeft binnen het masterprogramma European Law School een geheel nieuwe specialisatie opgezet: Law of Sustainable Europe. "Deze specialisatie richt zich op de drie belangrijkste pijlers van duurzame ontwikkeling – milieu, sociaal en economisch, waarbij dus de verschillende aspecten van duurzaamheid worden benadrukt, zoals hoge milieunormen, recente trends in klimaatgeschillen, sociale rechtvaardigheid en respect voor mensenrechten, en de invloed van regelgevende instrumenten zoals belastingbeleid om het vervuilende gedrag van industrieën te verminderen", aldus de universiteit.

Delen:

foto: Depositphotos

“Duurzaamheid is essentieel voor een betere toekomst, niet alleen vanuit milieuoogpunt maar ook vanuit sociaal oogpunt. Desondanks is ‘duurzaamheid, of het begrip ‘duurzame ontwikkeling’ moeilijk te vatten wanneer het in de wet is vastgelegd en in de praktijk wordt toegepast.

De Faculteit der Rechtsgeleerdheid beseft dat het belangrijk is dat wet- en regelgeving gericht is op duurzaamheid. Daarom… Lees verder

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven