Eva González Pérez: ‘Elke dag een zitting bijwonen. Dan maak je een goede start’

Delen:

Eva González Pérez (46) begon haar studie rechtsgeleerdheid aan de Universiteit Utrecht. Ze heeft geen actieve herinneringen aan docenten uit die tijd, maar kan zich de colleges rechtsfilosofie nog goed herinneren. “Al die theorieën, gedachten en ideeën. Zeer interessant!”

Samen met haar twee kantoorgenoten is Eva González Pérez gevestigd in Helmond. Advocatencollectief Trias deed de deuren open op 1 april 2007. Haar rechtsgebieden zijn arbeidsrecht en psychiatrisch patiëntenrecht.

Wat is de beste herinnering aan uw rechtenstudie?
Tijdens het vak strafrecht hadden we destijds les op het Pieter Baan Centrum in Utrecht. De dossiers die we tijdens dit vak mochten bestuderen deed me beseffen dat ik niets in het strafrecht zou willen.

Wat was uw meest en minst favoriete vak en waarom?
Ik vond het vak rechtsfilosofie denk ik wel het leukste. Ook bestuursrecht was mijn favoriet. Privaatrecht zag ik minder zitten.

Wat zou u achteraf aan uw curriculum hebben veranderd?
Ik zou niets hebben veranderd. Waarschijnlijk heeft alles zo moeten gaan zoals het gegaan is om tot hier te komen. Een wijziging zou een andere uitkomst hebben gehad, dit zou ik op dit moment niet hebben gewild.

Wat zou u de huidige generatie studenten aan advies willen meegeven?
Ik zou zeggen, zittingen bijwonen. Gewoon erbij zitten, bij het kantongerecht, rechtbanken of hogere instanties. Dit zou naar mijn mening een vaste dag in de week moeten zijn tijdens een hele studie. Aan het einde van je studie zou je dan ruim 200 zittingen hebben bijgewoond. Denk dat je dán een goede start maakt.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Ministerie van Justitie en Veiligheid zoekt een

Scroll naar boven