Eva Schothorst-Gransier (Simmons & Simmons) over duurzaam leiderschap en teamwork

Overstap van de week is Eva Schothorst-Gransier. Schothorst-Gransier is per 1 januari jl. toegetreden tot de Dispute Resolution praktijk van Simmons & Simmons om leiding te geven aan de nieuwe sectie Insurance. Ze is afkomstig van CMS.

Delen:

Eva Schothorst-Gransier (Simmons & Simmons) over duurzaam leiderschap en teamwork

Van harte gefeliciteerd met deze overstap. U heeft 13 jaar voor CMS gewerkt. Heeft u nog wel een beetje een leuk afscheid gehad?
Hoewel het natuurlijk jammer is dat ik door corona niet met slingers en ballonnen kon worden uitgezwaaid, was dit een unieke kans voor mij, die ik niet kon laten liggen. Simmons & Simmons biedt een internationaal platform met een focus op Dispute Resolution en uitgebreide expertise op het gebied van productaansprakelijkheid/veiligheid en verzekeringsrecht in key jurisdicties. Ik ben heel blij en trots dat ik het vertrouwen heb gekregen om de Nederlandse praktijk op te zetten.

Sharon van Norden is tegelijk met u begonnen. Jullie kennen elkaar van vroeger. Hoe is het om weer met elkaar te werken?
Ik vind het ongelooflijk leuk om weer met Sharon te mogen samenwerken. Tien jaar geleden was ze mijn stagiaire. We hebben een passie voor hetzelfde rechtsgebied en daarnaast dezelfde visie over de wijze waarop je cliënten bedient, samenwerkt met collega’s en een praktijk opbouwt. Ik heb altijd in mijn achterhoofd gehad dat als ik een overstap zou maken, ik graag weer met haar zou willen werken. Toen het eenmaal zover was, bleek zij er hetzelfde in te staan. Ook een kwestie van goede timing en what goes around comes around.

U gaat leidinggeven aan een nieuwe sectie. Hoe zullen uw collega’s over vijf jaar terugkijken op uw werk?
Ik geloof in duurzaam leiderschap en teamwork. Dat houdt in: structuur en focus bieden, iemand laten groeien vanuit vertrouwen en de verbinding met elkaar zoeken op kennis, kunde en voorkeur. Ik ga ervan uit dat we binnen vijf jaar iets moois hebben neergezet, waar we als team en organisatie trots op zijn. Niet alleen vanwege het resultaat, maar ook omdat we ons hebben ontwikkeld en veel plezier hebben gehad.

Welke zaak is u tot nu toe het meeste bijgebleven?
Welke zaken niet? Elke zaak is weer anders en vraagt net weer even een andere aanpak. Soms is het een moeilijke juridische puzzel, soms gaat het om het managen van een crisis en soms vergt een zaak diplomatie. Het ambacht van advocaat geeft mij nog steeds veel voldoening, niet in de minste plaats vanwege het contact met mijn cliënten. Om echt het verschil voor hen te kunnen maken en van toegevoegde waarde te kunnen zijn. Het mooiste compliment dat ik ooit kreeg van een client was dan ook: “We have found that she always puts her clients first, above all else.”

En tot slot: mocht u – uit voorzorg en in goede gezondheid – een paar dagen in quarantaine moeten zitten, wie of wat zou u dan in ieder geval bij u willen hebben?
Mijn man Joost, mijn hond Mousse en een hele stapel boeken.

Meer weten over deze organisatie(s)?

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven