Fit blijven op kantoor, zo doe je het!

Als jurist zul je veel van je tijd doorbrengen op kantoor. Bovendien doe je dit met name zittend. Daarnaast zul je normaal gesproken vast vrolijk meedoen aan de vrijdagmiddagborrel, terwijl je een stuk taart ook niet overslaat als iemand jarig is. Al met al is dit natuurlijk geen gezonde werkomgeving. Toch kun je in zo’n omgeving zelf wat aanpassingen doen waardoor je alsnog fit zult blijven op kantoor.

Delen:

Fit blijven op kantoor zo doe je het

Hier hoef je helemaal niet naar een sportschool toe, al is het natuurlijk wel slim om halterschijven en bumper plates aan te schaffen. Zo kun je achter je bureau goede oefeningen doen om fit te worden, maar ook de onderstaande tips zullen je daar zeker bij helpen.

Eten

In je dagelijkse leven moet je eigenlijk letten op wat je eet en drinkt, dus ook terwijl je aan het werk bent. Het is verstandig om bewuste keuzes te maken. Op het werk hoeft dit helemaal niet zo lastig te zijn. Het zit hem namelijk in de voorbereiding. Het is namelijk slim om een paar dagen per week uit te kiezen waarop je de maaltijden voor je werk voorbereid. Door dit te doen zul je niet zo snel in de verleiding komen om iets ongezonds te kopen als je weinig tijd hebt. Bij het voorbereiden van de maaltijden moet je de gezonde salades zeker niet vergeten, maar een heerlijke maaltijdsoep is ook een goede keuze. Bovendien kun je op kantoor een voorraad aan gezonde snacks neerleggen. Denk hierbij onder meer aan nootjes, fruit en snackgroenten.

Water

Naast het eten is het drinken natuurlijk ook zeker van belang. Het is het beste om veel water te drinken. Dit is namelijk echt essentieel, je moet elke dag genoeg water drinken. Zo zul je per dag zo’n 2 liter vocht binnen moeten krijgen, waarbij je dus het beste kunt kiezen voor water. Het wordt daarom aangeraden om standaard een fles water op je bureau neer te zetten. Zorg er wel voor dat er een dop op de fles zit voor als je het per ongeluk om gooit. Ook kan het slim zijn om op vaste momenten water te halen zodat dit eigenlijk een standaard routine wordt. Bovendien is dit ook nog eens goed voor je beweging.

Lopen

Bewegen op kantoor is namelijk ook zeker belangrijk. Dit zul je met name kunnen doen door stukjes te lopen zodat je je werkdag toch nog een beetje actief doorbrengt. Dit kun je op een paar manieren doen. Zo kun je wat vaker drinken halen voor jezelf en je collega’s, waardoor je dus net wat meer beweging zult krijgen. Daarnaast kun je ook extra stappen zetten door niet naar de toilet te gaan die het dichtst bij. Nog beter is het om naar de wc te gaan op een andere verdieping, zo zul je ook nog een trap op moeten lopen. Overigens zul je sowieso altijd moeten kiezen voor de trap, dus vermijd de lift te allen tijde. Tijdens je lunchpauze kun je bovendien een frisse neus halen door buiten een stukje te gaan wandelen.

Deze mededeling is ingezonden door 24Webvertising

Dit bericht valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven