Frans Muller (Baker McKenzie) over vraagstukken in een geopolitieke eco-context

Overstapper van de week is Frans Muller. Muller is per 1 juni als partner begonnen bij Baker McKenzie binnen de antitrust & competition-praktijkgroep. Eerder werkte hij bij Clifford Chance.

Delen:

Van harte gefeliciteerd met deze overstap. Waarom bent u overgestapt?
Dank! Ik ben ontzettend enthousiast over de geweldige kans die Baker McKenzie mij biedt om de succesvolle Amsterdamse Antitrust & Competition-praktijk verder te ontwikkelen. In deze nieuwe rol heb ik de mogelijkheid om met een concrete focus op ‘local excellence’ nauw samen te werken met een sterk internationaal team van antitrust & competition-experts binnen Baker McKenzie. Ik merkte gelijk de connectie met de andere experts in de organisatie, waardoor de overstap voor mij helemaal als een logische, fijne stap voelt.

Heeft u een eigen bureau, en zo ja, wat was het eerste dat u daarop zette?
Ja, ik heb zeker een eigen bureau, met veel nieuwe, fijne collega’s om mij heen. Op dit bureau zette ik als eerste mijn laptop, vergezeld door een fris welkomstboeket. Ik ben er helemaal klaar voor om in deze inspirerende omgeving aan de slag te gaan!

Wat maakt de antitrust & competition zo leuk? Wat hoopt u op dit gebied in ieder geval tegen te komen in uw functie bij Baker McKenzie?
Hetgeen antitrust & competition zo leuk maakt, is dat dit vakgebied enorm dynamisch is. In deze praktijkgroep combineer je juridische aspecten met sterk economische fundamenten om vraagstukken in een geopolitieke eco-context op te lossen. We worden bijvoorbeeld geconfronteerd met de macht van big tech, samenwerkingen tussen concurrenten in het kader van duurzaamheid, en de veranderende industriële prioriteiten onder invloed van geopolitieke en economische trends. Als ik het zo hardop uitspreek zou ‘Wat is er niet leuk aan?’ misschien een betere vraag zijn…

Wie is uw voorbeeld in uw vakgebied?
Ik ben bevoorrecht dat ik met geweldige experts heb mogen werken sinds mijn interesse in antitrust begon. Zowel in Nederland als het buitenland heb ik inspirerende, unieke mensen leren kennen. Eén specifiek voorbeeld heb ik dan ook niet. Ik geloof namelijk sterk dat hedendaagse advocaten niet langer kunnen vertrouwen op één geïsoleerde expertise. Daarom probeer ik specifieke aspecten of bijzondere inzichten te leren van verschillende inspiratiebronnen, om zo als een vertrouwde sparringpartner in een meer holistische benadering waarde toe te voegen voor onze cliënten.

Wat heeft u zich voorgenomen anders te gaan doen nu u bij Baker McKenzie zit?
Ik ben van plan dubbel zo veel energie te stoppen in mijn vak. Ik ben vooral heel erg gemotiveerd om samen te werken met het Amsterdamse, talentvolle team van Baker McKenzie, evenals het internationale netwerk van de organisatie. In een joint effort helpen we onze cliënten om succesvol te navigeren door de voortdurend toenemende uitdagingen in hun markten. 

Meer weten over deze organisatie(s)?

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven