Partnerbijdrage van

Gratis webinar over de sancties tegen Rusland

In het webinar 'Juridische implicaties van de sancties tegen Rusland' gaan Heleen over de Linden en Cedric Ryngaert in op de juridische impact van de sancties. Dit webinar is nu gratis terug te kijken.

Delen:

Als reactie op de oorlog in Oekraïne zijn verschillende sancties tegen Rusland afgekondigd. Elke juridische dienstverlener kan daarmee te maken krijgen: gewenst en ongewenst. Advies uitbrengen kan al een overtreding van de sancties zijn. Maar er is nauwelijks Nederlandse jurisprudentie, zodat begrippen als het strafbare ‘omzeilen’ of ‘direct of indirect’ of ’adviseren’ vaak onvoldoende duidelijk zijn. Waar ligt de grens tussen advies en juridische bijstand om toe te lichten wat had moeten gebeuren en welke risico’s er aan de voldongen feiten kleven?

De docenten gaan in op de implementatie van de sancties tegen Rusland in Nederland. Aan de hand van praktijkvoorbeelden bespreken ze de actuele ontwikkelingen. Hoe kunnen bevroren tegoeden worden geconfisqueerd en aangewend voor slachtoffers? Zijn daarvan al voorbeelden en zo ja, hoe verhoudt deze inbreuk zich met het ongestoord genot van eigendom ex art. 17 EU Handvest van de Grondrechten? In dit kader komen eveneens gecompliceerde eigendomsconstructies aan bod. De docenten bespreken de achtergrond van deze constructies en de mogelijkheden om die te doorgronden en de ubo te achterhalen. Ook gaan ze in op recente jurisprudentie over het bevriezen van tegoeden.

Na afloop van dit webinar kent u de belangrijkste thema’s, ontwikkelingen en jurisprudentie op het gebied van de sancties tegen Rusland.

Heleen over de Linden is advocaat bij Rechta Advocatuur. Cedric Ryngaert is hoogleraar Internationaal recht aan de Universiteit Utrecht.

Dit webinar wordt u gratis aangeboden

Het CPO heeft kennisdeling voor de rechtspraktijk hoog in het vaandel staan. Daarom bieden we geregeld gratis kennis en inspiratie via de CPO Academy, het kennisplatform van het CPO. CPO-cursisten, docenten, relaties en overige belangstellenden kunnen kosteloos deelnemen aan dit speciale webinar.

Delen:

CPO

Blijf scherp. Volg een CPO-cursus en laat u inspireren door onze topdocenten. Zij nodigen u uit om kritisch te zijn en verder te denken….

Meer berichten van partner

Scroll naar boven