Griffierecht kwijtschelden kan ook bij bv

Ook rechtspersonen kunnen in aanmerking komen voor (gedeeltelijke) kwijtschelding van griffierecht. Dat heeft het gerechtshof ’s-Hertogenbosch geoordeeld in een zaak over motorrijtuigenbelasting. De bv in kwestie had te weinig geld om de belasting te betalen.

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Schulden Pixabay-7a874259
Beeld: Pixabay

Als vaststaat dat de rechtspersoon in betalingsonmacht verkeert, dan moet nog wel worden beoordeeld of er een natuurlijke persoon (bijvoorbeeld een enig aandeelhouder) is die in staat moet worden geacht om het griffierecht te voldoen. Voor die persoon gelden dezelfde regels als voor de beoordeling van betalingsonmacht bij natuurlijke personen.

Het hof oordeelt dat de enige bestuurder van de bv in kwestie over onvoldoende inkomen en vermogen beschikt om het griffierecht te betalen. Het beroep op betalingsonmacht slaagt dus.

Lees meer over:

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top