Groningen krijgt nieuwe master: Ondernemingsrecht duaal

Delen:

Per 1 september 2019 biedt de Faculteit Rechtsgeleerdheid van de Rijksuniversiteit Groningen een nieuwe variant van de master Nederlands recht aan: de duale master Ondernemingsrecht. Tijdens deze anderhalf jarige selectieve master kun je, in aanvulling op je vakken, stages lopen bij twee advocatenkantoren met een internationale ondernemingsrechtelijke advies- en procespraktijk.

Met de nieuwe opleiding speelt de faculteit in op de ambitie van een deel van de studenten om, na afronding van hun masteropleiding, aan de slag te gaan in de ondernemingsrechtelijke advies- en procespraktijk van advocatenkantoren die internationaal opererende bedrijven bijstaan. Door de twee stages die onderdeel zijn van het programma, doen de studenten al tijdens de opleiding praktijkervaring op. Hoogleraar vergelijkend ondernemingsrecht prof. Loes Lennarts, coördinator van de nieuwe masteropleiding: “We merken dat een deel van onze studenten Ondernemingsrecht de ambitie heeft om als advocaat grote, internationaal opererende bedrijven bij te staan. Om deze groep studenten zo goed mogelijk voor te bereiden op hun toekomstige carrière hebben we in samenwerking met een aantal grote, internationaal opererende, advocatenkantoren een programma ontwikkeld dat aansluit bij de praktijk van deze kantoren.”

Opleidingsprogramma

Studenten die voor de nieuwe opleiding kiezen, worden vanaf de start vertrouwd gemaakt met het werken in de Engelse taal. Zij volgen een training in Legal English en gaan tijdens de masterclasses aan de slag met Engelstalige documenten. Ook het seminaar Corporate Litigation wordt toegesneden op de internationale praktijk, doordat ook aandacht wordt besteed aan arbitrage. Het vak Competition Law bestrijkt het voor grote bedrijven belangrijke Europese mededingingsrecht en wordt daarom in het Engels onderwezen. Uiteraard is er ook voldoende aandacht voor het Nederlandse recht. Dit vormt immers de basis voor veel advieswerk en voor eventueel te voeren juridische procedures. Zo volgen studenten de vakken Ondernemingsrecht 1 en 2 en Insolventierecht.

De eerste stage wordt meteen in het eerste jaar gelopen, zodat de studenten al snel hun kennis en vaardigheden kunnen loslaten op praktijkcasus. De tweede stage volgt in het tweede studiejaar, als zij wat meer kennis en ervaring hebben. Hierdoor krijgen studenten een uitgelezen kans om zich bij twee potentiële werkgevers te presenteren. Naast de stages volgen studenten de masterclasses Ondernemingsrechtelijke contracten, Corporate Finance en Mergers & Acquisitions. De masterclasses én het seminaar Corporate Litigation worden verzorgd door juristen van de deelnemende partnerkantoren. Lennarts: “Met de kennis en ervaring die onze studenten tijdens deze opleiding opdoen, kunnen zij na afstuderen met een voorsprong aan de slag in de internationale ondernemingsrechtelijke advies- en procespraktijk.”

Partnerkantoren

De partnerkantoren die stageplekken aanbieden en meewerken aan de masterclasses zijn:

  • Allen&Overy
  • Clifford Chance
  • De Brauw Blackstone Westbroek
  • Freshfields
  • Houthoff
  • Linklaters
  • NautaDutilh
  • Stibbe

Lees meer over:

Meer weten over deze organisatie(s)?

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven