Guus Wife (La Gro Geelkerken) over rozengeur en maneschijn

Overstapper van de week is Guus Wife. Wife is sinds 1 februari 2023 als advocaat-medewerker verbonden aan La Gro Geelkerken Advocaten (LGGA) in Leiden. Hij is gespecialiseerd in het arbeidsrecht. Wife was hiervoor verbonden aan De Clercq Advocaten.

Delen:

Van harte gefeliciteerd met deze overstap. Waarom bent u overgestapt?
Het balletje is in eerste instantie gaan rollen door een goede vriend van me, Alwin Farahani, die een jaar eerder bij LGGA in dienst was getreden. Hij was enorm positief over het kantoor en dan met name over de interessante zaken, de werksfeer en de ambities. Dat wekte mijn interesse. Ik besloot te solliciteren en merkte dat al deze aspecten ook tijdens de sollicitatieprocedure goed naar voren kwamen. LGGA heeft veel ambities en is hard op weg om deze waar te maken. Daarbij houdt het kantoor goed oog voor het werk(plezier) van de medewerkers. Deze combinatie spreekt mij enorm aan en heeft mij doen besluiten om de overstap te maken. Als ik naar de afgelopen maanden kijk, kan ik met volle tevredenheid zeggen dat ik de juiste keuze heb gemaakt. 

Met welke professionele eigenschap en met welke persoonlijke eigenschap gaat u het verschil maken bij La Gro Geelkerken?
Naast het adviseren en procederen haal ik veel energie uit het verzorgen van seminars en workshops. Er is wat mij betreft niets leukers dan het enthousiasmeren van anderen over het rechtsgebied waarmee je affiniteit hebt. In mijn geval dus het arbeidsrecht. Ik hoop dan ook dat ik door middel van presenteren/onderwijzen en mijn enthousiasme het verschil kan maken.

Wat maakt de advocatuur zo leuk?
De gevarieerde werkdagen en de dankbaarheid die cliënten tonen. Het is uiteraard niet altijd rozengeur en maneschijn, maar ik kan in alle oprechtheid zeggen dat ik met geen beroepsgroep zou willen ruilen.   

Welke zaak is u tot nu toe het meeste bijgebleven?
Mijn eerste ‘ontslag op staande voet’-zaak. De vertegenwoordiger van het internationale bedrijf dat ik bijstond had ik voorafgaand aan de zitting alleen via Teams gesproken, aangezien zij in het Verenigd Koninkrijk woont. Ik was dan ook heel benieuwd (lees: gespannen) hoe de zitting zou verlopen. Het was immers toch de eerste ontmoeting in ‘real life’. Gelukkig verliep de zitting uitstekend en werden alle verzoeken van de werknemer in kwestie afgewezen. Al met al een mooi avontuur.

Hoe ziet de nieuwe advocatuur er volgens u uit?
Flexibeler! Gelukkig hoef je tegenwoordig niet altijd meer je werk op kantoor én tijdens ‘kantooruren’ te doen. Dat vind ik een positieve ontwikkeling. Door flexibiliteit aan advocaten te bieden die daar behoefte aan hebben, gaat zowel de productiviteit als het werkplezier omhoog. Een win-winsituatie dus. Ik ben blij dat LGGA dit ook inziet.   

Meer weten over deze organisatie(s)?

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven