‘Haal abortus uit het wetboek van strafrecht’

Op de site van de UvA vind je een interessante rubriek waarin wetenschappers van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de UvA reageren op een actueel thema. Van Oekraïne tot Afghanistan, van toeslagen tot vaccinaties. Deze keer geven ze hun visie op het recht op abortus.

Delen:

“Amerikaanse vrouwen hebben sinds juni 2022 geen recht meer op een abortus”, zo leidt de UvA-site deze aflevering van de vaste rubriek in. “Staten mogen zelf beslissen, en waarschijnlijk wordt het in vele staten verboden of flink ingeperkt. Maar ook in Nederland is sprake van een bloeiende anti-abortusbeweging. Hoe sterk is het recht op abortus hier juridisch gezien? Wat is de rol van de EU in onze regelgeving? En hoe zit het met de privacy bij dit gevoelige thema? (…) Anniek de Ruijter (Gezondheidsrecht) pleit er in de Correspondent voor om abortus uit het strafrecht te halen en er een recht van te maken, en niet, zoals nu het geval is, een ‘getolereerde misdaad’.” Lees verder

 

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven