Haal uw LLB- of LLM-titel in deeltijd bij de Open Universiteit

Delen:

Academische bachelor Rechtsgeleerdheid

Starten met de bacheloropleiding kan op elk gewenst moment. U heeft geen diploma nodig en hoeft geen toelatingsexamen te doen om te kunnen starten met een bachelorcursus of -opleiding. De Bachelor of Laws Rechtsgeleerdheid kenmerkt zich door een algemene, brede vorming. De propedeuse heeft een inleidend karakter, de post-propedeuse zorgt voor verdieping van kennis en inzicht.

Master of Laws in twee jaar

De master Rechtsgeleerdheid biedt verdere verdieping en specialisatie. Door een gestructureerd programma en persoonlijke begeleiding kunt u de master in twee jaar afronden. Studeerbaarheid staat voorop en dat maakt het studeren effectief en efficiënt.

De masteropleiding start twee keer per jaar, in september en februari. U kunt het hele jaar door een studieadvies aanvragen. Nadat u bent toegelaten tot de masteropleiding, maakt u met uw mentor een individueel studieplan.

Masterprofielen:

  • Privaatrecht
  • Staats- en bestuursrecht
  • Staats- en bestuursrecht, omgevingsrecht
  • Strafrecht
  • Fiscaal recht
  • Generiek profiel

Schakelprogramma voor hbo-ers

Doorstromen naar de wo-master is een prima stap om u verder te ontwikkelen. Voor hbo-rechtenstudenten bieden we het schakelprogramma Schakelzone Recht. Hiermee vult u ontbrekende kennis aan die nodig is om de master succesvol te doorlopen.

Eerst kennismaken? Start met een cursus

Een ideale manier om kennis te maken met de opleiding en ons studiesysteem is het startpakket. U bestudeert de vaste inleidende cursus van de bacheloropleiding, de ‘Basiscursus recht’. Tijdens de virtuele klas is er aandacht voor studievaardigheidstrainingen, studieaanpak, studieplanning, bestudering van teksten, verbetering van de concentratie en het gebruik van informatie- en communicatievoorzieningen. Ook als u niet van plan bent een hele opleiding te volgen, kunt u voor het startpakket inschrijven.

Ook een groot aantal bachelor- en mastercursussen zijn los te volgen. Elke cursus is een afgerond geheel. U kunt één cursus volgen, als kennismaking of een combinatie van verschillende cursussen waarmee u zelf het accent van uw studie bepaalt. U kunt naderhand altijd nog besluiten om de hele opleiding te doen.

Over de Open Universiteit

De Open Universiteit (OU) biedt geaccrediteerde academische bachelor- en masteropleidingen. Wetenschappelijke opleidingen die leiden tot internationaal erkende titels. U kunt een van deze opleidingen volgen om u te specialiseren in uw vakgebied, uw carrièreperspectief te verbeteren en uzelf te ontwikkelen, kortom om uw horizon te verbreden.

De OU verzorgt flexibele opleidingen op het hoogste niveau. De opleidingen zijn zo gemaakt dat iedereen het op een eigen manier kan bestuderen. Deeltijdonderwijs dat u  flexibel kunt combineren met werk en privéleven.

De beste universiteit van Nederland

In de Keuzegids Universiteiten 2015 staat de OU in de ranglijst van best beoordeelde universiteiten op de eerste plaats. De OU is uitgeroepen tot ‘Beste universiteit 2015’. De Keuzegids baseert haar oordeel op de resultaten uit de Nationale Studenten Enquête (NSE) en expertoordelen uit de visitatierapporten.

Toe aan een volgende stap in uw carrière? Bekijk het studieaanbod of vraag meteen een persoonlijk studieadvies aan. www.ou.nl/studieaanbod-rechten

Dit bericht valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven