Heb jij de beste Nederlands-Duitse masterscriptie geschreven?

Damsté looft een scriptieprijs van 2500 euro uit aan de schrijver van de beste Nederlands-Duitse masterscriptie over een grensoverschrijdend onderwerp waarbij het Nederlandse en Duitse rechtssysteem met elkaar worden vergeleken.

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Damsté wil Nederlandse studenten prikkelen om zich te verdiepen in het recht van ons buurland en onze grootste handelspartner, Duitsland en ook Duitse studenten motiveren om zich eens in het Nederlandse recht te verdiepen en looft daarom opnieuw een scriptieprijs uit, zoals het kantoor Dijks Leijssen, dat opgegaan is in Damsté, dat eerder deed. De prijs wordt uitgereikt aan de schrijver van de beste Nederlands-Duitse masterscriptie over een grensoverschrijdend onderwerp waarbij het Nederlandse en Duitse rechtssysteem met elkaar worden vergeleken. Je kunt meedingen als je je scriptie geschreven hebt aan een Nederlandse of Duitse universiteit, in de Nederlandse of Duitse taal en met een Nederlands-Duits rechtsvergelijkend onderwerp.

De jury bestaat uit Ulrike Tudyka, momenteel werkzaam bij de DNHK als adviseur voor bedrijven die buurland medewerkers in dienst willen nemen en voorheen werkzaam als advocaat arbeidsrecht en sociaal recht in Duitsland en Nederland, Hans Schulte-Nölke, hoogleraar Universiteit Osnabrück, Lehrstuhl für Bürgerliches Recht, Europäisches Privat- und Wirtschaftrecht, Rechtsvergleichung und Europäische Rechtsgeschichte en directeur European Legal Studies, en Ewoud Hondius, emeritus hoogleraar Universiteit Utrecht, faculteit Europees Privaatrecht, vice-voorzitter Landelijk Orgaan Wetenschappelijke Integriteit, lid Programmatic Steering Board Hague Institute fort he Internationalisation of Law, hoofdredacteur European Review of Private Law en ere-redacteur Nederlands Tijdschrift voor Burgerlijk Recht. De heer Hondius heeft o.a. in Ars aequi (2016) een artikel geschreven getiteld: Scripties & werkstukken; vijftien do’s en don’ts. Zij zullen kijken of je je onderwerp kritisch benadert, of je bijdrage origineel is en relevant voor de theorie en/of de praktijk. Ook beoordeelt de jury de kwaliteit van je betoogtrant en de manier waarop je relevante literatuur en rechtspraak hebt verwerkt.

De scripties moeten uiterlijk 30 september 2021 ingeleverd zijn. Geïnteresseerd? Stuur een e-mail naar harperink@damste.nl.

 

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top