Henrieke Slaar: Als rechter werk je met het recht én met mensen

Denk jij er wel eens over om rechter te worden? Henrieke Slaar is strafrechter en behandelt veel verschillende zaken, zoals witwassen en illegale handel in bedreigde diersoorten. Ze geeft je een inkijk in haar leven als rechter.

Delen:

Henrieke Slaar

Henrieke Slaar werkt bij rechtbank Oost-Brabant en ziet veel bedrijven en hun directieleden als verdachte, van grote chemieconcerns tot kleine boerenbedrijven. “Maar ik krijg ook jongemannen tegenover me die verdacht worden van illegaal vuurwerkbezit.” In het interview vertelt ze waarom ze rechter is geworden en wat ze het mooiste aspect vindt van het rechtspreken. De beslissingen van een rechter kunnen fors ingrijpen in levens of van invloed zijn op het voortbestaan van bedrijven. “Dat brengt een grote verantwoordelijkheid met zich. Je moet daarom zorgvuldig zijn en kunnen uitleggen hoe en waarom je tot een bepaalde beslissing komt.”

Benieuwd naar het verhaal van Henrieke Slaar en naar de zaak die ze nooit zal vergeten? Lees het interview en krijg een waardevolle inkijk in de rechtspraak en de dynamiek tussen recht en menselijkheid.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven