Het geheime wapen van Metin Kaya (VU), winnaar van het Dentons Diverse Excellence Scholarship

Metin Kaya, student aan de Vrije Universiteit Amsterdam, heeft het Dentons Diverse Excellence Scholarship gewonnen. We waren benieuwd wat er door Metin heen ging toen de uitslag bekend werd.

Delen:

Metin Kaya en Marc Kuijper

Je hebt het Dentons Diverse Excellence Scholarship gewonnen. Van harte gefeliciteerd! Wat houdt dit scholarship in?
Hartelijk bedankt! Het houdt in dat mijn collegegeld en boeken voor mijn masteropleiding betaald zullen worden door Dentons. Ik begin in september met een master fiscaal recht aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Daarnaast ga ik deze zomer stage lopen op de tax-afdeling van Dentons en ga ik deelnemen aan hun mentorprogramma.

Wat moest je doen om uiteindelijk tot winnaar uitgeroepen te worden?
Je moest ten eerste je cv en motivatie insturen, waarna een groep studenten werd uitgenodigd voor de eerste selectiedag. Die bestond onder andere uit een Legal Challenge, interviewrondes, een keytalk van een partner, Q&A-sessies en sociale momenten. Daarna mocht een kleinere groep studenten door naar dag twee. Hier maakten we kennis met nog meer collega’s in interviewrondes en Q&A-sessies. We kregen een workshop over het pro bono werk van Dentons, waarin een collega vertelde over het programma waarbij Dentons-advocaten op Lesvos vrijwilligerswerk doen voor European Lawyers in Lesvos. We kregen ook een workshop over pitchen van onder andere de senior counsel van Uber en de associate general counsel van Roku – aan het eind mochten alle kandidaten een persoonlijke pitch geven voor de groep. Heel leuk om te zien hoe iedereen dit op een eigen manier deed. 

Wat was je geheime wapen dat je uiteindelijk tot winnaar heeft gemaakt?
Ik denk zelf dat mijn geheime wapen een combinatie was van  het goed meedoen met de opdrachten en het voeren van goede en open gesprekken tijdens de interviewrondes. Wat me opviel was dat het ook echt wederzijds open was. Het was niet zo dat ik alleen maar vragen moest beantwoorden. De medewerkers van Dentons deelden ook veel. Dat maakte de gesprekken heel gelijkwaardig.

Wat ging er door je heen toen je hoorde dat jij het scholarship hebt gewonnen? Wie heb je als eerste gebeld?
Ik was natuurlijk heel erg blij, maar ik had het totaal niet zien aankomen. Ik hoorde mijn naam maar had pas veel later het besef dat ik echt gewonnen had. Ik heb het vervolgens als eerste met mijn familie en vrienden gedeeld, en daarna ook op LinkedIn gezet.

Gaat dit je toekomst veranderen?
Ik denk dat het scholarship zeker mijn toekomst gaat veranderen. Dit zullen namelijk mijn eerste stappen in de advocatuur zijn. Ik ben al veel vaker hier door de straat gelopen op weg van het station naar de VU, en ik zag het logo altijd al vanaf de snelweg. Erg leuk om deze zomer straks elke dag bij Dentons naar binnen te gaan! Zonder het scholarship was ik denk ik pas na of aan het einde van mijn master stage gaan lopen. Nu ga ik in een eerder stadium de advocatuur leren kennen en erachter komen welke richting ik op wil. 

Hoe zie je je toekomst?
Ik zie een rooskleurige toekomst voor me en hoop een succesvolle advocaat te worden. Het liefst bij een groot, internationaal kantoor, wie weet bij Dentons!

Wat is je favoriete podcast(serie)?
Ik vind de Cor Potcast heel leuk! Het gaat voornamelijk over voetbal.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven