Het ging er stevig aan toe bij de Amsterdam Law Trials 2022

Op vrijdag 8 april vond de eerste ronde van de Amsterdam Law Trials 2022 plaats. "Het ging er stevig aan toe", vertelt de ALT Committee.

Delen:

(foto's: Chris van Houts)

De Amsterdam Law Trials (ALT) is een moot-courtcompetitie tussen de vijf verschillende honourstrajecten van de VU (VU Honoursprogramma), het PPLE College, het Amsterdam University College (AUC), de UvA (Amsterdam Honours College of Law) en Universiteit Utrecht. “Na twee online-edities werd de eerste ronde weer op locatie gehouden”, vertelt De ALT Committee. “De fictieve casus ging over mevrouw Meyer, wie een kinderwens had. Mevrouw Meyer besloot NewLife Fertility Clinic hiervoor te benaderen. Later blijkt dat dr. Van Hooft geen anonieme sperma gebruikte, zoals in de algemene voorwaarden stond, maar mevrouw Meyer insemineerde met eigen zaad.”

De eerste ronde vond plaats in de Oudemanhuispoort. “De studenten waren erg fanatiek, waardoor het er stevig aan toeging in de zes courtrooms. Uiteindelijk zijn er zes lawyers-teams, zes judges en zes best speakers doorgegaan naar de finale, die op 10 juni 2022 in de Singelkerk zal worden gehouden. Hier zullen de studenten zich buigen over een nieuwe casus. Tot 10 juni!”

2021:

 

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven