Partnerbijdrage van

“Het niet naleven van de WMO kan grote consequenties hebben”

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Corrette Ploem

Wat komt er juridisch kijken bij medisch-wetenschappelijk onderzoek met proefpersonen? Welke regels en waarborgen bestaan er en hoe is het toezicht geregeld? “Het is een complex systeem en volop in beweging”, vertelt WMO-specialist Corrette Ploem.

Wat is het belang van de Wet medisch-wetenschappelijk onderzoek met proefpersonen?

“Het primaire doel van het doen van onderzoek met proefpersonen is om meer kennis over het geneesmiddel of het hulpmiddel op te doen, maar voor proefpersonen zijn dergelijke onderzoeken soms een laatste strohalm. Zij hopen met hun deelname op een betere kwaliteit van leven of zelfs genezing, maar het is absoluut niet zeker dat ze ook baat hebben bij hun deelname aan het onderzoek. De belangen van deze proefpersonen moeten goed worden beschermd; dat gebeurt in de Wet medisch-wetenschappelijk onderzoek met mensen (de WMO).”

Lees het volledige interview op verderdenken.nl.

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

CPO

Blijf scherp. Volg een CPO-cursus en laat u inspireren door onze topdocenten. Zij nodigen u uit om kritisch te zijn en verder te denken….

Meer berichten van partner

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top