Partnerbijdrage van

Hoe gaat het ‘menselijke’ bestuursrecht eruitzien?

Na de toeslagenaffaire is de discussie over het evenredigheidsbeginsel weer op gang gekomen. In deze gratis kennisclip vertelt Rogier van Dam over de recente ontwikkelingen op dit gebied.

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Als burgers op onaanvaardbare wijze in het nauw komen door strenge wetgeving, dan kan een bestuursorgaan (of de bestuursrechter) deze wetgeving buiten toepassing laten. De afgelopen jaren zou van deze mogelijkheid onvoldoende gebruik zijn gemaakt, stellen critici. Zij vinden dat de zaak-voor-zaak-behandeling (lees: maatwerk) hiervoor de oplossing is. Maar blijft het bestuursrecht dan wel voorspelbaar genoeg?

Wilt u de kennisclip gratis per e-mail ontvangen? Vraag de kennisclip nu aan.

Meer kennis en inspiratie vindt u op de CPO Academy, het kennisplatform van het CPO. Met gratis columns en kennisclips van CPO-docenten en wetenschappers. Voor inspiratie, reflectie en nieuwe inzichten. Ga naar cpo.nl/academy

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top