Hoe heeft de georganiseerde misdaad in Nederland zo kunnen groeien?

Ben je geïnteresseerd in de geschiedenis van drugssmokkel? Dan is het boek 'Drugssmokkelland' wellicht een aanrader voor je.

Delen:

Beeld: Depositphotos

Rechtszaken tegen drugshandelaren en hun huurmoordenaars, zoals de groep rond Ridouan Taghi, zijn het gesprek van de dag en berichten over recordvondsten aan cocaïne volgen elkaar op. De georganiseerde misdaad lijkt de Nederlandse samenleving te ondermijnen, maar hoe heeft het zover kunnen komen? Hoe zijn criminele ondernemers en smokkelaars er, ondanks toenemende overheidsregels en – interventies, in geslaagd om Nederland te veranderen in het ‘Colombia van Europa’ of de ‘internationale drugssupermarkt’?

Stephen Snelders is historicus aan de Universiteit Utrecht en heeft veel onderzoek gedaan naar de ontwikkeling van drugsmarkten en de geschiedenis van de georganiseerde misdaad. Onlangs verscheen de Engelse vertaling van zijn boek Drugssmokkelland, waarin hij de geschiedenis van drugssmokkel in Nederland onder de loep neemt.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven