Hoe houden wij het talent van vandaag, morgen aan boord?

Delen:

1911_Isabelle Raven Clifford Chance

Dat de advocatuur een veeleisende branche is, is geen nieuws. Na drie jaar opleiding mag je jezelf in veel gevallen medewerker noemen. De beroepsopleiding is afgerond, je krijgt nieuwe verantwoordelijkheden en kiest in de meeste gevallen bewust voor een specifiek vakgebied.

Veel advocaten staan op een zeker moment in hun carrière op een kruispunt. Blijf je bij het kantoor waar je bent opgeleid? Sta je open voor een ander kantoor met nieuwe of andere inzichten en ontwikkelingsmogelijkheden? Of ga je zelfs op zoek naar een functie buiten de advocatuur?

Met een mooie mix van Generatie X, Millenials en de nieuwste Generatie Z wordt geen stap meer vreemd bevonden in de huidige arbeidsmarkt. Niet alleen kent elke generatie een andere benadering, ook daarbinnen verlangt elk individu weer iets anders van zijn of haar werkgever.

Hoe houden we in deze jobhoppende markt onze beste advocaten binnenboord? Dat doen we door als organisatie bij te dragen aan behoeften en ontwikkelingsmogelijkheden van onze werknemers. We faciliteren een stukje werkgeluk, dat – hopelijk – bijdraagt aan het behoud van onze beste advocaten. Denk bijvoorbeeld aan het bieden van een bepaalde mate van flexibiliteit, coaching of cursussen op het gebied van zowel interpersoonlijke als professionele vaardigheden. Maar ook het organiseren van sociale events, het faciliteren van sportmogelijkheden en yoga dragen bij aan de heersende tevredenheid binnen kantoor. Wij geloven erin dat het creëren van een goede en duurzame werksfeer cruciaal is voor het behouden van talent.

Isabelle Raven is recruiter bij Clifford Chance. Zij geeft het stokje door aan Nando Dons van BarentsKrans.

Lees meer over:

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven