Hoe is dat, cybercrime aanpakken vanuit het OM?

Bankphishing, DDos-aanvallen, ransomware: steeds meer particulieren en bedrijven krijgen hiermee te maken. Landelijk officier cybercrime Koen Hermans en landelijk beleidsmedewerker cybercrime Ymkje Lugten zijn op 1 juli gestart bij het Openbaar Ministerie. Als zelfverklaarde cybernerds wijden ze zich aan het opsporen, verstoren en vervolgen van online criminaliteit.

Delen:

foto: Depositphotos

Cybercrime is een interessant onderwerp voor juristen, en het feit dat cybercrime zich razendsnel ontwikkelt, maakt het des te interessanter. In het artikel van het OM vertellen Koen Hermans en Ymkje Lugten over hun werk bij het OM. Out of the box denken speelt daarbij een grote rol. Eén mooie uitspraak van Hermans geven we hier alvast prijs: “Iedereen die met het bestrijden van cybercrime bezig is, is bevlogen en denkt niet in standaardoplossingen. Je moet zelf ook kunnen denken als een hacker. Cybercrime bestrijden is als een puzzel die opgelost moet worden. Daar moet je van houden, het maakt het werk in ieder geval erg afwisselend. En voor ons geldt: hoe moeilijker de puzzel, hoe blijer wij nerds worden.” Lees hier het hele artikel.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven